VIDEO: / Senzacija! Prepotentnoj Barceloni se sprema najgore!

Nogometaši Milana kreirali su 'čudo' u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

20.2.2013.
15:56
VOYO logo

Mladu i rekonstruiranu momčad Milana su svi otpisali još nakon ždrijeba parova u Nyonu, a nogometaši trenera Massimiliana Allegrija odgovorili su skepticima na najbolji mogući način! Da Barcelonu ne čeka lagan posao u ovoj utakmici dao je naslutiti sam početak u kojem katalonska momčad nije uspijevala uspostaviti svoju 'tika-taku' igru, a Milan je bio taj koji je prvi zaprijetio prema vratima Victora Valdesa. U 16. je minuti, nakon kornera, Kevin-Prince Boateng lijevom nogom opalio malo pored vratnice. No, sve je Ganac ispravio u 57. minuti kada je doveo "rossonere" u vodstvo. Dalekometni pokušaj Milana nakon kratko izvedenog slobodnog udarca završio je u bloku, ali se lopta od Milanovog Cristiana Zapate, točnije njegove ruke u zraku, odbila do Boatenga, koji s vrha šesnaesterca lijevom nogom savršeno pogađa donji lijevi kut Valdesova gola. Postao je Boateng tek četvrti igrač u klupskoj povijesti Milana, koji je Barceloni zabio dva gola (Albertini, Massaro, Ševčenko). Barcelona je počela opasno plesti mrežu 15 minuta prije kraja susreta, a prijetili su Andres Iniesta i Xavi iz slobodnog udarca. No, kratkog je vijeka bila dominacija gostujućeg sastava, s obzirom da je uslijedio novi šok.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JIsTTj4RNTb4sz3V Sjajno su "pimplali" i prebacivali obrambene igrače Barcelone po desnoj strani igrači Milana, lopta je u šesnestercu došla do Stephana El Shaarawyja, koji iz prve prebacuje na lijevu stranu do Sulleyja Muntarija, koji otprve lijevom nogom ponovno zabija u donji lijevi kut za erupciju oduševljenja na San Siru. Bio je to prvi pogodak Muntarija u Ligi prvaka u utakmici koju je započeo od prve minute. Milan se do kraja susreta bez ikakvih problema obranio od svih pokušaja Barcelone, koja je izgledala u potpunosti izgubljeno, te je čak odustala od svoje prepoznatljive igre. Naime, dugačkim je proigravanjima pokušavala probiti večeras neslomljivu obranu talijanskog sastava, koja je bez ijedne greške odradila 90 minuta protiv po mnogima najbolje momčadi današnjice. Bila je to prva pobjeda Milana nad Barcelonom nakon dugih devet godina čekanja i sedam utakmica u kojima je upisivao poraze i remije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vMHlRRrP7jzEWGIQ Svakako treba spomenuti da je na današnji dan, 1976. godine, Silvio Berlusconi došao na čelo milanskog kluba, te da na današnji dan od tada Milan nije izgubio nijednu utakmicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo