Odluka o prvaku / Dejan Računica za RTL o utakmici koja lomi prvenstvo: 'Dat ćemo sve da Dinamo prolongiramo borbu za titulu do zadnjeg kola'

Image

Kako diše šibenska svlačionica? Grad je to koji poznat kao rijedak tabor Dinama u Dalmaciji, treneri su hajdukovci, tu si i tri dinamovca na posudbi, među njima Antonio Marin jedan od ponajboljih igrača Narančastih ove sezone, a kapetan pak je 'dite Hajduka'

10.5.2022.
23:19
VOYO logo

Hrvatsko nogometno prvenstvo ušlo je u samu završnicu, ostala su još samo dva kola do kraja. Nakon što su dugo rame uz rame po titulu jurila čak četiri pretendenta u posljednjih nekoliko kola priča se svela na dva imena – Dinamo i Hajduk.

Dinamo igra pretposljednje kolo sa Šibenikom na Šubićevcu, a Hajduk s Istrom u Splitu. Zadnje kolo je opet veliki derbi.
Hajduk ima četiri boda zaostatka tako da ni Livaja, ni Kalinić jedan, ni Kalinić drugi - nitko od splitskih ikona ne drži sudbinu Hajduka u svojima rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik bez boda protiv Dinama ove sezone

Sve oči uprte su u dvojac - Dean Računica i Mirko Hrgović, legende Bilih, ispred sebe imaju utakmicu sezone. U nedjelju mogu učiniti Dinamo prvakom ili pak odvesti prvenstvo u nezapamćenu dramu. Bez obzira na to koliko će emocije raditi, sportski cilj je ispred svega.

Image
Borba za naslov /

Mario Cvitanović o borbi za prvaka HNL-a: 'Svatko može računati na prvo mjesto'

Image
Borba za naslov /

Mario Cvitanović o borbi za prvaka HNL-a: 'Svatko može računati na prvo mjesto'

"Normalno je da ćemo napraviti sve i dati svoj maksimum da Dinamu prolongiramo borbu za titulu do zadnjeg kola. Dat ćemo sve da to napravimo", rekao je Dejan Računica za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, prvo Hajduk ne smije izgubiti od Istre da bi utakmica na Šubićevcu uistinu imala veliki značaj. Šibenik u dosadašnja tri susreta Modrima nije uzeo ni bod, a u proljetnom dijelu sezone, forma je bila šarolika pa su, ako gledamo samo tih 14 kola nastavka, predzadnja momčad lige.

'Čuda se događaju'

"U nogometu i sportu općenito se čuda događaju. Doduše, ne često. Mi vjerujemo da to čudo možemo napraviti u nedjelju. Trebat će nam najbolja utakmica sezone, trebat će nam malo sreće i ako sve to bude sklopljeno u jedan mozaik možemo se nadati da ćemo napraviti pozitivan rezultat", rezimira Računica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo dolazi u Šibenik u velikom zanosu. Uvjerljivom pobjedom izbačen je Osijek iz utrke za naslov. Time je pao i dio pritiska i sve što je preostalo potvrdit je naslov i proslaviti ga protiv Hajduka na Maksimiru. Prilika je to, svjesni su Modri, koja se ne smije propustiti.

'Cilo će prvenstvo stati u tu jednu utakmicu'

"Svjesni smo što nam ta utakmica nosi. U slučaju pobjede ta nam utakmica nosi naslov prvaka. Jedini način za daljnji napredak je da u svakoj utakmici držimo ovu razinu angažmana i kvalitetom možemo doći do izražaja", izjavio je Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako diše šibenska svlačionica? Grad je to koji poznat kao rijedak tabor Dinama u Dalmaciji, treneri su hajdukovci, tu si i tri dinamovca na posudbi, među njima Antonio Marin jedan od ponajboljih igrača Narančastih ove sezone, a kapetan pak je dite Hajduka.

"Mi tu nikome ne želimo pomagat ili odmagat. Cilo će prvenstvo stati u tu jednu utakmicu, ali mi ćemo gledati sebe i pokušat odigrat najbolje šta možemo i pokušati pobijediti", zaključio je kapetan Šibenika Mario Ćurić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo