DEBAKL HAJDUKA PROTIV VARAŽDINA: / Gosti slavili na Poljudu, Splićani izgublili važne bodove u borbi za drugo mjesto

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Splitski klub si je ovim porazom otežao borbu za drugo mjesto u HNL-u koje sljedeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka

16.6.2020.
20:55
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši splitskog Hajduka na svojem Poljudu su izgubili od Varaždina, predzadnje momčadi na ljestvici HNL-a rezultatom 2:3 i otežali svoju situaciju u borbi za drugo mjesto u HNL-u koje sljedeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Varaždin je nakon prvog poluvremena vodio s čak 3:0, a Hajduk je u nastavku uspio smanjiti na 2:3, no ostao je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠEFU HAJDUKA PUKAO FILM USRED UTAKMICE: /

Brbić pred kraj poluvremena bijesan napustio ložu na Poljudu

Image
ŠEFU HAJDUKA PUKAO FILM USRED UTAKMICE: /

Brbić pred kraj poluvremena bijesan napustio ložu na Poljudu

Briljantni Obregon

U prvih 45 minuta briljirao je varaždinski napadač 23-godišnji Kolumbijac Jorge Obregon, koji je u 19. minuti poveo kontranapad i potom uposlio Domagoja Drožđeka, koji je pogodio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo gostiju povećao je u 24. minuti Petar Mamić, koji je sa 22 metra zatresao mrežu. Obregon je kreirao i akciju u 40. minuti, a strijelac je opet bio Drožđek.

Bez publike zbog kazne

U nastavku Hajduk se pribrao, te u 49. minuti 18-godišnji Mario Vušković lijepim udarcem smanjuje vodstvo gostiju. Hajdukov veznjak Mijo Caktaš se i u trećoj utakmici nastavka prvenstva upisao u strijelce, u 74. minuti pogodio je s 20 metara i domaćini su smanjili zaostatak na 2-3, a to je na kraju bio i konačan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bilo prvo kolo nastavka prvenstva nakon korona-pauze na kojem su mogli biti navijači na tribinama, ali na Poljudu ih nije bilo zbog kazne Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prva hrvatska nogometna liga, 29. kolo

Hajduk- Varaždin 2:3

Hajduk: Posavec, Višković, Juranović, Dolček, Nejašmić, Hamza, Čolina, Caktaš, Jairo, Edouk

Varaždin: Nevistić, Mamić, Rodin, Senić, Stolnik, Đurasek, Novoselec, Teklić, Drožđek, Obregon, Posavec

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+4' KRAJ UTAKMICE Varaždin je pobijedio Hajduk 3:2 i napravio veliki korak prema ostanku u ligi, a Splićanima otežao borbu za drugo mjesto koje vodi u kvalifkacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još najmanje 4 minute sudačke nadoknade.

84' Nova kontra Varaždina, u čijoj je završnici Petković uputio udarac s 25 metara, ali nije to bilo opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Ušli smo u zadnjih 10 minuta, Hajduk je pritisnuo goste i traži izjednačenje, ali ne uspijeva stvoriti opasnu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' GOL Hajduk je smanjio na 2:3. Zabio je Caktaš lijepim udarcem sdvadesetak metara. Očekuje nas uzbudljivih 15 minuta do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Velike prilike za Hajduk, ali ostaje 1:3. Prvo je snažan udarac Vuškovića s dvadesetak metara obranio Nevistić, a potom nakon kornera pucao Čolina, no opet je vratar gostiju bio spreman.

61' Varaždin je ponovno pokazao da je jako opasan iz kontranapada, ali u je ovom Drožđek previše komplicirao i domaćini su se spasili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Varaždin uzvraća, malo je falilo da bude 1:4. Obregon je pogodio vratnicu nakon što je njegov sjajan udarav

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' GOL Hajduk je smanjio nakon četiri minute igre u nastavku. Višković je strijelac za 1:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme nakon kojeg Varaždin ima velikih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' GOL Kakav potpo Hajduka, Varaždin vodi 3:0. Treći gol je zabio Drožđek nakon kombinacije s Teklićem.

37' Tudor se već odlučio na prvu zamjenu, igru je napustio Dolček, a ušao je Brnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Umalo 0:3, izvrsno je s više od 20 metara pucao Drožđek, ali Posavec brani.

27' Hajduk je sada pokušao brzo uzvratiti. Caktaš je u kaznenom rostoru gostiju pronašao Dolčeka, ali Nevistić brani.

24' GOL Varaždin vodi 2:0. Strijelac je Petar Mamić koji je zabio preciznim udarcem s ruba šesnaesterca nakon dobre akcije.

19' Kontranapad Varaždina je krenuo nakon katastrofalne pogreške Mujakića koji je pogriješio na centru terena.

19' GOL Varaždin je poveo. Strijelac je Drožđek kojemu je nakon munjevitog kontranapada idealno asistirao Obregon, a on smireno zabio s nekoliko metara.

15' Sada je bilo neugodno pred golom Hajduka, Drožđek je opasno ubacio, ali Posavec izbacuje.

9' Sada su se gosti uspjeli osloboditi pritiska i pokušavaju stvoriti šansu, ali i Splićani su oprezni pa nema izglednijih prilika.

5' Igra se gotovo isključivo u polovici Varaždina, ali Splćani nisu stvorili novu izglednu priliku nakon one koju nije iskoristio Edouk. Nogometaši Varaždina disciplinirano se brane i čekaju svoju priliku.

2' Prvi pokušaj Hajduka, Edouk je mogao zabiti odmah na početku, ali iz solidne pozicije nije dobro pucao.

1' Počela je utakmica.


18.20 Uoči utakmice stigla je loša vijest za Hajduk. Njihov stoper Stefan Simić ozlijedio je stopalo na treningu uoči utakmice s Varaždinom i pauzirat će namanje do kraja sezone.

18.15 Poznati su sastavi momčadi. Trener Hajduka Igor Tudor odlučio je po prvi put u počenih 11 uvrstiti Nejašmić, a u startnoj ekipi je Edouk koji je odradio suspenziju.


Nogometaše drugoplasirane momčadi HNL-a, splitskog Hajduka, u utorak u 18.55 sati na poljudu očekuje utakmica protiv Varaždina, pretposljednje momčadi HNL-a. To je utakmica u kojoj je momčadi Igora Tudora potrebna pobjeda kako bi zadržala drugo mjesto na ljestvici i poziciju koja sljedeće sezone vodi u kvbalifikacije za Ligu prvaka.

Uoči tog dvoboja na Poljudu je održana konferencija za medije na kojoj je Tudor najavio novi ispit svoje momčadi.

Igraju novi igrači

"Tražim neka rješenja s kojima nisam do kraja zadovoljan. Mogu najaviti da će biti novih igrača i novih promjena. Gledam druge ekipe i lige, svi su u određenim poteškoćama nakon pauze i žale se na dugi period bez pravih utakmica. I mi smo svjesni toga, ali idemo s radom pokušati dignuti u svakom segmentu kvalitetu naše igre, pokušati biti još opasniji i bolji. Sutra ćemo probati neke nove stvari, igrat će neki novi igrači", prenosi Tudorovu izjavu Dalmatinski portal.

Strateg Hajduka zatim se osvrnuo na druge rezultate u ligi, uključujući i neočekivanu pobjedu Lokomotive nad aktualnim prvakom Dinamo u prošlom kolu.

"Malo sam gledao te utakmice. Variraju svi. Osijek je bio baš dobar protiv Lokomotive, a nisu bili najbolji protiv Belupa. Varaždin je igrao ravnopravnu utakmicu s Rijekom. Lokomotiva i Dinamo je uvijek posebna vrsta utakmice. Vidi se koliko Dinamu nedostaje u obrani Theophile. Ne vidim da itko briljira i igra fantastičan nogomet. Sigurno je pauza utjecala. Baš će biti zanimljiva borba za drugo mjesto i borba za ostanak. Idemo se poboljšati, to je naš cilj", prokomentirao je.

Bez opuštanja

Tudor je na kraju konferencije rekao kako vjeruje da se njegovi nogometaši neće opustiti nakon dvije uzastopne pobjede, nad Interom i Istrom, u nastavku prvenstva nakon pauze zbog koronavirusa.

"Mislim da su igrači svjesni da mi protiv Intera i Istre nismo bili na razini na kojoj možemo biti. Ne smijemo se opustiti, igrat će tri-četiri nova igrača. Igrat će Vušković, Eduok, Čolina i Neja od početka", zaključio je.

U 1HNL se vodi velika borba za tu drugu poziciju, za koju se natječu čak četiri momčadi.

Vodeći Dinamo ima 68 bodova, na drugom mjestu je Hajduk sa 51 bodom, a toliko ima i Rijeka. Lokomotiva je četvrta sa 49, a peti Osijek ima 46 bodova.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo