Danas je u Zagrebu održana sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, priopćio je HNS. Kako navode, na Skupštini je usvojen novi Statut HNS-a, a osnovne izmjene bile su oko sastava Skupštine.

"Prema novom Statutu, županijski nogometni savezi imaju dva zastupnika, a klubovi Prve lige po jednog, dok su ostali dionici zastupljeni po jednakim načelima kao do sada (2. i 3. HNL, klubovi ispod 3. HNL, ženski i mali nogomet, treneri i igrači). Skupština je usvojila Izvješće o radu i Završni račun za 2020. godinu te financijsko izvješće revizora.

Stiže Kustić?

Zastupnici na skupštini odredili su 29. srpnja ove godine kao datum izborne sjednice Skupštine HNS-a", priopćeno je iz Saveza.

Iako je aktualni predsjednik Davor Šuker tražio da izbori budu održani u prosincu, novi predsjednik će se ipak birati krajem srpnja. 

Izbori će vjerojatno označiti kraj Šukerove vladavine. Naime, već se dulje vrijeme spominje kako određene strukture Saveza nisu zadovoljne načinom na koji Šuker radi svoj posao i da ga žele smijeniti. Kao najizgledniji kandidat spominje se Marijan Kustić, koji trenutačno obavlja ulogu izvršnog direktora Saveza.