Šok i razočaranje kaznom za glupost godine

Engleska nogometna asocijacija (FA) kaznila je nogometaša Liverpoola, Urugvajca Luisa Suareza, s deset utakmica zbog ugriza u ruku Branislava Ivanovića, na ogledu protiv Chelseaja prošle nedjelje.

24.4.2013.
18:31
VOYO logo

Ovo je sedma najteža kazna za pojedinca u engleskom nogometu kroz povijest, a sam Suarez se može žaliti jedino na sedam utakmica kazne. Suspenzija vezana za tri ogleda je neizbrisiva jer je izražena automatski, po počinjenom ekscesu na tom ogledu.

O ostatku kazne su razglabali i odlučivali unutar četiri zida FA (tročlana komisija) i donijeli odluku da ukupna kazna bude deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna traje od dana donošenja odluke, te je time za Suareza ova sezona završena, kao što će vjerojatno pauzirati i na startu nove. Najveće kazne u povijesti engleskog nogometa dobili Eric Cantona i vratar Mark Bosnich. U pitanju su bile suspenzije na devet mjeseci. Francuz je kažnjen zbog nasilnog kung-fu udarca u navijača u prvom redu, dok je Bosnich, pak, bio pozitivan na kokain.

"Klub i igrač su potpuno šokirani, ali i razočarani ovakvom odlukom. Prije nego što klub objavi komentar na sve, pričekat ćemo službeno objašnjenje koje moramo dobiti", rečeno je u priopćenju Liverpoola nakon drakonske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da Suarezu ovo nije prvi put da je ugrizao suparnika na nogometnom travnjaku. Isto je učinio kao igrač Ajaxa u studenome 2010. godine, kada je ugrizao Otmana Bakkala iz PSV-a. Tada je dobio sedam utakmica suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo