DAVID BECKHAM SPAŠAVA ARSENAL: / Arsene Wenger ima jedinstven plan kako oživjeti svoju pokleknulu momčad

Image
Foto: AFP

Već tradicionalno dan nakon Božića, 26. prosinca na Štefanje, u Premier ligi se igra tzv. Boxing Day.

26.12.2016.
10:01
AFP
VOYO logo

Arsenal se želi pobjedom protiv West Bromwich Albiona vratiti na staze pobjeda nakon dva uzastopna poraza od Evertona i Manchester Cityja, oba u gostima. Menadžer topnikaArsene Wenger nastoji probuditi svoje pomalo uspavane nogometaše kako bi se izdigli iznad krize u kojoj se nalazi momčad.

Neke od najvećih zvijezda momčadi nalaze se na udaru kritika zbog svojih loših predstava

Neke od najvećih zvijezda momčadi nalaze se na udaru kritika zbog svojih loših predstava. I stoga će, kako britanski tabloid The Sun piše, današnju utakmicu protiv West Bromwich Albiona iskoristiti kako bi svojim nogometašima objasnio kako upravo oni imaju i uživaju u nečem u čemu niti multimilijarder i bivši popularni nogometaš David Beckham ne uživa, odnosno, što Beckham nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS
Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

"Posebne stvari se događaju u svlačionici svake momčadi. O tome sam nedavno razgovarao i sa Davidom Bechamom. Pitao sam ga je li mu nedostaje svlačionica nakon što se povukao iz nogometa", kazao je Wenger i dodao kako je Becham priznao da mu nedostaje atmosfera u svlačionici. Becham je kazao:

'Nedostaje mi da se svi borimo i ginemo jedni za druge'

"Nogomet mogu igrati svaki dan zato što me stalno zovu na razne humanitarne utakmice. Međutim, nedostaje mi atmosfera u svlačionici, osjećaj zajedništva, nedostaje mi da se svi borimo i ginemo jedni za druge"", kazao je Becham, objašnjava Wenger i nastavlja otkrivati što je Becham kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Becham godišnje zarađuje 26 milijuna funti, a njegovo bogatstvo procijenjeno je na 280 milijuna funti

"Svaki igrač na svoj način odgovara na kritike navijača ili društvenih mreža. Neki su više, a neki manje osjetljiviji na to. No ono što je najvažnije od svega da svaki igrač nađe svoj odgovor na terenu kako bi odgovorio na kritike. I zato je snaga nešto što se može naći unutar svlačionice momčadi", dao je do znanja Beckham koji od reklama i komercijalnih interesa godišnje zarađuje 26 milijuna funti, a njegovo bogatstvo procijenjeno je na 280 milijuna funti. Spomenuti bivši nogometaš je na zalasku karijere često trenirao s Arsenalom. Sad je stalni posjetitelj utakmica topnika na Emiratesu.

Image
Image

Jenkinson i Ozil se nalaze na udaru navijača

"Vidio sam dosta igrača u svojoj karijeri koji su podlegli kritikama jer se nisu mogli nositi sa stresom. Nije lako izaći iz krize i zaigrati bolje u neprijatnoj atmosferi za tebe i tvoju momčad", izjavio je Wenger misleći na Carla Jenkinsona i Mesuta Ozila koji se nalaze na udaru kritika navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno Jenkinson koji je u potpunosti ostao bez samopouzdanja. Stoga francuski strateg želi iskoristiti Bechama i ono što mu je kazao o svlačionici da s tim riječima napuni samopouzdanjem svoje igrače.

Odnosno, da snagu za izlazak iz krize pronađu u vlastitoj svlačionici. Isto tako, Wenger želi uvjeriti svoje igrače kako su blagoslovljeni zbog zajedništva koje imaju u momčadi i svlačionici. Znači sve ono što nogomet pruža profesionalcu želi iskoristiti kako bi motivirao svoje igrače. Becham ga je, očito, inspirirao i dao mu ideju za probuditi momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo