Dario Šimić opako zaprijetio Malešu: 'Prestani s tim!'

'Nogometaši HNK Hajduka koji su odbili rezanje ugovora, izvrgnuti su pritiscima, ucjenama i odvojenom treniranju od ostatka ekipe. Takvo ponašanje oštro osuđujemo.

20.2.2012.
17:34
VOYO logo

Ukoliko ne pristanu na smanjenje svojih primanja, nogometaši Hajduka bivaju odbačeni u drugu momčad, praksa je to koju uprava splitske momčadi provodi već dulje vrijeme. Kako bi zaštitili igrače koji trpe ucjene od predsjedništva Bijelih, Nogometni sindikat na čijem je čelu proslavljeni VatreniDario Šimić, poslali su priopćenje u kojem upozoravaju upravu poljudskog kluba da prestanu s takvim radnjama.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometaši HNK Hajduka koji su odbili rezanje ugovora, izvrgnuti su pritiscima, ucjenama i odvojenom treniranju od ostatka ekipe. Takvo ponašanje oštro osuđujemo. Treniranje odvojeno od prve momčadi je oblik neprihvatljivog ponašanja klubova, a organizacije poput Europske komisije, Europola, Europarlamenta i FIFproa svrstavaju takve prakse u svojevrsne oblike diskriminacije, mobinga i radnog nasilja."

"Stoga pozivamo HNK Hajduk da prestane s takvom praksom. U klubu trebaju biti svjesni kako će buduća potencijalna pojačanja zaobilaziti Hajduk, ali i HNL zbog postojanja mogućnosti da se i njima dogodi ono što se trenutno događa igračima koji treniraju odvojeno od prve momčadi. Još teže nam pada činjenica kako se to događa u klubu koji je prošao malu školu ucjena u hrvatskom nogometu“. "Sjetimo se samo posljednjih afera sa sudačkom organizacijom. Danas se taj isti klub na sličan način odnosi prema svojim igračima, a prevelik broj igrača u kadru prve momčadi rješava potpisivanjem ugovora s novim igračima. Ne želimo više biti predmet rasprava na europskim nogometnim kongresima zbog postupaka naših klubova. Ukoliko se smjesta ne prestane s ovakvom praksom biti ćemo prinuđeni o svemu obavijestiti našu krovnu organizaciju FIFPro, članove Europarlamenta, Europsku komisiju i Europol."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo zaprimili nikakav dopis od strane HUNS-a i poprilično je nekorektno prema članovima Sindikata i široj javnosti da se ovako teške optužbe direktno plasiraju u medije bez prethodnog kontakta i provjere s klubom. U potpunosti odbacujemo optužbe o ucjeni i vršenju pritiska na naše igrače! Eventualne primjedbe od strane igrača mogu doći zbog njihovog nezadovoljstva oko posudbe drugom klubu, no ako HNK Hajduk tako odredi, to su obvezni prema ugovoru o profesionalnom igranju kojeg imaju s klubom i o tome nema pogovora. Riječ je o ugovornoj obvezi.

HNK Hajduk Split

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo