'DANAS NAS U ZAGREBU ČEKA PAKAO NA RUŽNOM STADIONU': / Švicarci se raspisali o Maksimiru i utakmici biti ili ne biti

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot 'Blick'

'Stadion Maksimir u Zagrebu. To je mjesto čežnje za Young Boyse. Ne zato što je stadion osobito lijep. Naprotiv, ružan je'

28.8.2018.
10:51
PIXSELL/Screenshot 'Blick'
VOYO logo

Young Boysi poručuju da u Maksimir dolaze pobijediti, neviđeni su optimisti. Misle da su na Stade de Suisseu nesretno ispustili pobjedu. Posljednjih dana uglavnom takvi tonovi i razmišljanja dolaze iz Švicarske. Društvo iz Berna u Zagreb su došli po pobjedu i Ligu prvaka.

MAKSIMIR ĆE DANAS – GORJETI: Young Boyse čeka pakao; dinamovci zapalili navijače uoči utakmice godine

'Mjesto gdje Yung Boys može ostvariti svoj 30 milijuna vrijedan san'

Švicarski mediji bave se ovom utakmicom, za njih je to biti ili ne biti. Blick najavljuje utakmicu tekstom pod naslovom: Youn Boyse danas u Zagrebu očekuje - pakao" i tekst započinje riječima trenera Gerryja Seoanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion Maksimir u Zagrebu. To je mjesto čežnje za Young Boyse. Ne zato što je stadion osobito lijep. Naprotiv, ružan je. Nego zato što je to mjesto gdje Yung Boys može ostvariti svoj 30 milijuna vrijedan san. Liga prvaka je san", rekao je trener Gerry Seoane.

Image

27.08.2018., stadion Maksimir - Trening NK Dinamo uoci druge utakmice 4. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - BSC Young Boys. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

ULAZNICE ZA UTAKMICU GODINE NA CRNO PRODAJU SE PO BEZOBRAZNO VISOKOJ CIJENI: Eto posla i za policiju

Nadalje, u tekstu piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije stvari stoje na putu Young Boys: S jedne strane Dinamo, s druge strane, 'samo', puni stadion. Da će stadion biti pun jasno je još od jučer kad su sve ulaznice rasprodane. To znači da će više od 25 000 navijača biti vjetar u leđa Dinamu na putu do elitnog natjecanja".

DINAMOVA ZVIJEZDA UPITNA ZA UTAKMICU GODINE: Ovo su loše vijesti za Modre; svi znamo što on znači za momčad

'Maksimir je dinosaurus svih stadiona'

Švicarci su se osvrnuli i na stadion Maksimir:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgrađen je 1912. godine, Maksimir je dinosaurus svih stadiona, star je preko 100 godina. Tijekom parcijalne obnove skliznuo je onaj moderni štih današnjih europskih stadiona. Sjedala još nisu pokrivena. Kad kiši svi su na kiši . 'Zato u prvenstvu nema navijača', kaže hrvatski novinar. 'Osim toga, prvenstvo je dosadno s nama! Znate, čak i prije utakmice u prvenstvu se zna da će Dinamo biti prvak', rekao nam je hrvatski novinar. To je izraženo u nevjerojatnim brojevima", stoji u tekstu i nastavlja se:

"Na prethodnu utakmicu kod kuže došlo je između 2400 i 2900 navijača. Samo protiv Osijeka Dinamo je bodrilo 5000 navijača. No, iako postoji opasnost od kiše navijači Dinama prate međunarodne utakmice. U Ligi prvaka kvalifikacije protiv Izraelaca Hapoel Be'er Sheva bilo ih je 9000, protiv Astane gotovo 12 000. A sada pun stadion, unatoč neprivlačnom protivniku", pišu novinari Alain Kunz i Michael Wegmann koji izvještavaju iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagreb: Susret prvog kola arapske Lige prvaka između Al Aina i ES Setifa 31.07.2018., stadion Maksimir, Zagreb - 1. kolo Arapske Lige prvaka izmedju Al Ain - ES Setif. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Hoće li biti paklena atmosfera? Guillaume Hoarau (34) koji je zabio za 2-0 PSG-a protiv Dinama 2012 kazao je: 'Sjećam se, ali pamtim i to da na Maksimiru i nije tad bilo nešto navijača, svega 9300. No, bilo je glasno", ističu Švicarci.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo