zamijenio oreščanina / Damir Burić ponovno na klupi Hajduka: ‘Na nama je da igrom vratimo navijače na svoju stranu’

Za 55-godišnjeg Damira Burića ovo je drugi mandat u Hajduku, a Splićane je vodio u sezoni 2015./16.

20.7.2019.
19:48
VOYO logo

Damir Burić zamijenit će otpuštenog Sinišu Oreščanina na klupi Hajduka, potvrdio je u subotu splitski klub na službenom internetskom portalu te najavio da će Burić momčad voditi već u nedjelju, na prvoj utakmici nove sezone Prve HNL u kojoj će Bijeli ugostiti pulsku Istru 1961.

“Zahvalio bih svima na podršci. Ovo se dogodilo jako brzo i neočekivano. Osjatio sam veliku želju i potrebu u situaciji koja je teška za klub. U meni se probudio jedan dišpet i revolt. Dobio sam motivaciju i želju za rad. Htio bih pokazati da smo tu i da smo u stanju odraditi kvalitetan posao. Ne bih se htio osvrtati, zanima me što će biti u budućnosti, a to je prije svega utakmica protiv Istre 1961 koja je sutra. Nikad mi nije bilo lako, kamo god sam dolazio, pa nije ni sad”, rekao je Burić na predstavljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 55-godišnjeg Damira Burića ovo je drugi mandat u Hajduku, a Splićane je vodio u sezoni 2015./16. No, nakon što je Hajduk završio kao treći u prvenstvu, iza Dinama i Rijeke te ispao u polufinalu Kupa od Dinama, Burić je smijenjen.

“Jedna utakmica u nogometu puno znači. Zna biti brutalan i nepošten. Bitno je da momci vrate svoje samopouzdanje i odigraju dobro jednu utakmicu pod pritiskom. Očekuje nas teška utakmica. Jedva čekam prvi trening da opet osjetim Poljud. Večeras ćemo nastojati saznati puno informacija da se što bolje pripremimo za Istru”, rekao je Burić na konferenciji za novinare o sutrašnjoj utakmici s Istrom 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odlaska iz Hajduka vodio je austrijsku Admiru Wacker i njemački Greuther Fürth. Veći dio igračke i trenerske karijere proveo je u Njemačkoj, a prvi trenerski posao dobio je s 26 godina kad je bio trener-igrač u Ingolstadtu.

Burićevi pomoćnici bit će Joško Španjić i Tonči Gabrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo imati plan razvoja mladih igrača. Opet smo napravili jedan od najvećih transfera. Moramo biti pametni s tim novcem i dobro ga uložiti. Pratimo situaciju u kadetima i juniorima.  Moramo se osloniti na naše igrače”, rekao je Burić.

Hajduk nije Hajduk bez Torcide, zna to i Burić kojem je cilj radom vratiti podršku navijača ovoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam da su navijači ljutiti. Moramo se nositi s tim. Jedino što možemo je svojim igrama vratiti navijače na našu stranu. Navijači su gledali utakmicu, a momčad nije odradila to što je trebala. Naše je da ih vratimo, i to u nedjelju. Moramo imati tu sinergiju i samo s navijačima možemo doći do nekog cilja. Mi moramo krenuti, mi moramo povući tu masu. Ako mi budemo pravi, možemo pokrenuti navijače”, rekao je Burić na kraju konferencije za novinare.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo