Rumunjski trener Mircea Lucescu objavio je u utorak da ipak preuzima ukrajinski Dinamo Kijev, a njegova objava je došla samo dan nakon što je kazao kako je odustao od angažmana zbog neslaganja pristalica Dinama koji vremešnom Rumunju ne mogu oprostiti što je dugi niz godina trenirao njihove najveće suparnike Šahtar Donjeck.

Lucescu (75) se ipak dogovorio s predsjednikom Dinama Ihorom Surkisom, koji je uvjerio Rumunja da preuzme slavni ukrajinski klub.

"Predsjednik me uvjerio da ipak dođem u Dinamo. Moja jučerašnja odluka je bila u najboljoj vjeri da ne uzrokujem nevolje za Dinamo", priznao je Lucescu, koji je osvojio čak 22 trofeja sa Šahtarom, koji je trenirao između 2004. i 2016., uključujući i osvajanje Kupa UEFA 2009. godine.

Uzima Vukojevića

E sada, pojavile su se glasine kako Lucescu u svom stručnom stožeru želi izbornika hrvatske U-20 reprezentacije, skauta i jednog od glavnih pomoćnika Zlatka Dalića, a ujedno i legendu Dinama iz Kijeva, Ognjena Vukojevića. Vukojević je u Kijevu proveo veći dio karijere, igrao je tamo od 2008. do 2015. godine, a ostavio je itekako dubok trag. Bilo je ranije riječi i o tome da se za Vukojevića u Kijevu priprema mjesto sportskog direktora, ali za sada bi trebao krenuti kao pomoćnik.

Pitanje je jedino hoće li Vukojević moći obavljati paralelno zadatke koje mu nalaže Dalić i ove iz Kijeva. U slučaju da neće, to će postati veliki problem za izbornika jer Vukojević mu je bio jedan od važnijih u stožeru