DALIĆU ĆE PASTI MRAK NA OČI KADA OVO VIDI: / Pogledajte što najutjecajniji europski medij piše o talentiranom Vatrenom

Image
Foto: Profimedia

L'Equipe je baš njega prozvao kao krivca za ovakav negativan rezultat

1.11.2019.
19:34
Profimedia
VOYO logo

Najutjecajniji europski sportski medij, francuski L'Equipe, udario je vrlo oštru kritiku na račun mladog i talentiranog hrvatskog braniča i odnedavno ponovno reprezentativca, Duje Ćaleta-Cara. Naime, Ćaleta-Car je sudjelovao u porazu svog Marseillea od Monaca u francuskom Kupu.

Marseille je poražen s, ne tako strašnih, 2:1, ali dogodilo se to protiv jedne od najgorih momčadi francuske prve lige, a iako je Ćaleta-Car dobio najvišu ocjenu od svih suigrača o obrambenoj liniji (6.7), L'Equipe je baš njega prozvao kao krivca za ovakav negativan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišli su toliko daleko da su kazali kako je Hrvat opasan po svoj gol. "Ćaleta-Car bi se trebao ponašati kao vođa obrane, ali to nikako ne može biti jer, umjesto da momčadi ulijeva sigurnost, on je nesiguran. Karakterizira ga i sporost, kao kod drugog gola Monaca kad je Aguillar bio brzi od njega nakon odbijene lopte vratara Mandande", napisali su Francuzi i dali mu ocjenu četiri u mjernom sustavu do deset. L'Equipeu su najniže prolazne ocjene petice, a četvorka, po njihovu sudu, znači da je igrač bio teški tragičar.

Image
Image

JOIE - 15 DUJE CALETA CAR (OM) - Match de championnat de Ligue 1 Conforama opposant l'Olympique de Marseille au Stade rennais football club au stade Vélodrome ŕ Marseille, France, le 29 septembre 2019. Le match s'est terminé sur un match nul 1-1. © Philippe Lecoeur/Panoramic/Bestimage French First League soccer match, Olympique de Marseille (OM) Vs Stade rennais FC at Velodrome stadium in Marseille, France, on September 29, 2019. The match ended in a 1-1 draw., Image: 474225695, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Philippe Lecoeur/Panoramic / Bestimage / Profimedia

Loše vijesti za Dalića

Ćaleta-Car je već neko vrijeme standardni igrač u obrani Marseillea, ali njegova je momčad u dosta lošoj formi i on, baš kao i ostatak ekipe, dosta oscilira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo svakako nisu dobre vijesti za izbornika Zlatka Dalića koji je napokon ukinuo kaznu Ćaleta-Caru. Podsjetimo, hrvatski je branič ljetos odbio nastupati za mlade Vatrene na Euru i to zbog toga što mu je klub sugerirao da mu je bolje da ostane i priprema se za sezonu. Dalić je to vidio kao odbijanje reprezentacije i odstranio je Ćaleta-Cara do daljnjeg iz svoje selekcije, a u onu omladinsku više ne može jer su mu 23 godine, a nekako sumnjamo da bi ga zvali i da može igrati. Međutim, igrača njegovih kvaliteta teško je ignorirati i Dalić je odlučio kako je Ćaleta-Car dovoljno patio te ga je uvrstio u momčad za nadolazeće utakmice sa Slovačkom u kvalifikacijama za Euro i za prijateljsku s Gruzijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo