BRAVO DEČKI, TO JE PRISTUP / Dalićevi aduti jasni i glasni: 'Sami smo se doveli u ovu situaciju, sami ćemo se i izvući iz nje'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vatreni se pripremaju za ključni i konačni rasplet u skupini D kvalifikacija za Euro

14.11.2023.
19:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Branič Sassuola Martin Erlić jedan od najvećih kandidata za poziciju središnjeg braniča u postavi hrvatske nogometne reprezentacije u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na EURO 2024. protiv Latvije u Rigi u subotu te Armenije u Zagrebu za tjedan dana otkako je izbornik Zlatko Dalić najavio kako će Joško Gvardiol igrati na lijevom boku.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erlić je standardan u svom klubu, a čak je znao ponijeti i kapetansku vrpcu ove sezone.

"Odradili smo tek drugi trening zajedno, izbornik mora odlučiti tko će igrati. Sa Šutalom sam već igrao, dobro smo se snašli i ja sam spreman. Joško igra u Cityju lijevog beka tako da je naviknuo na tu poziciju, no nas trojica još nismo igrali skupa. Osobno se dobro osjećam fizički i psihički, a to je najbitnije", kazao je Erlić koji se osvrnuo i na trenutačnu situaciju u skupini u kojoj je Hrvatska treća te za prolazak na EURO mora u posljednja dva kola osvojiti više bodova od Walesa koji će gostovati kod Armenije i ugostiti Tursku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEOČEKIVAN POTEZ /

Dalić iznenada pozvao još jednog debitanta: Vatrenima stiže Marco Pašalić!

Image
NEOČEKIVAN POTEZ /

Dalić iznenada pozvao još jednog debitanta: Vatrenima stiže Marco Pašalić!

"Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami ćemo se iz nje izvući, u to sam uvjeren. U svlačionici je kao i uvijek pozitivno ozračje, a ne ovisimo sami o sebi, to je ono najgore. Moramo odraditi obje utakmice kako treba, biti pravi i kvalificirati se na EURO", zaključio je Erlić.

Svoju priliku u veznom redu tražit će i igrač Bologne Nikola Moro, poglavito nakon što je s Dalićevog popisa otpao Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da sam ušao u dobru formu prije okupljanja. Uvijek se nadam prilici, zato igram, treniram i dolazim ovdje. Trenutačno je najvažnije da pobijedimo obje utakmice, da se kvalificiramo na Europsko prvenstvo. Znamo da moramo bolje, svjesni smo gdje smo i što smo. Gledamo samo sebe, na drugo ne možemo utjecati. Svatko se bori za svoje mjesto u momčadi, dobro je da je konkurencija u reprezentaciji jaka. jedni smo drugima konkurencija, ali atmosfera je izuzetno dobra", kazao je Moro.

Uoči posljednja dva kola u skupini vodeća Turska je osigurala jedno od prva dva mjesta koja vode u Njemačku sljedeće godine sa 16 bodova, slijede Wales i Hrvatska sa po 10 bodova, ali Wales je u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera, a u igri za drugo mjesto koje također izravno vodi na EURO je i četvrta Armenija sa sedam bodova. Posljednja je Latvija s tri boda i bez izgleda za prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo