DALIĆA I NJEGOVE VATRENE ČEKA PRAVI PAKAO? / Daily Mail otkrio kako će Engleska izgledati na otvaranju Eura protiv Vatrenih

Image

Engleska prvenstvo otvara protiv Hrvatske 13. lipnja, a Daily Mail je sada odlučio analizirati u kakvom bi sastavu mogli istrčati protiv doprvaka svijeta

1.4.2021.
13:57
VOYO logo

Za razliku od hrvatske nogometne reprezentacije, koja je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvorila podosta loše, engleska reprezentacija otvorila je ciklus furiozno. U prva tri kola uzeli su svih devet bodova i trenutno kotiraju kao prvi favorit za naslov zajedno s Francuzima.

Engleska će biti jedna od zemalja domaćina Eura i nokaut faza se igra na njihovu terenu, pa će izborniku Garethu Southgateu biti znatno lakše. Engleska prvenstvo otvara protiv Hrvatske 13. lipnja, a Daily Mail je sada odlučio analizirati u kakvom bi sastavu mogli istrčati protiv doprvaka svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uvodu kreću s trilemom, treba li igrati Rashfrod ili Foden, Henderson ili Phillips, odnosno Pope ili Pickford.

"Southgate ima slatke muke kad je napad u pitanju. Harry Kane i Raheem Sterling su zabetonirani u postavi, a pitanje je samo tko će s njima igrati. Prava je šteta što Marcus Rashford zbog ozljede nije igrao u ovom ciklusu, no ja ga i dalje vidim na lijevom krilu, Kanea u sredini, a Sterlinga desno. Puno je opcija za Rashfordovu poziciju. Može je igrati i Sancho i Foden pa čak i Jack Grealish. Što se same špice tiče, tu Kane nema konkurencije, a najlogičnija rezerva mu je Dominic Calvert-Lewin", smatra Chris Sutton, jedna od ikona engleskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

March 31, 2021, London, England, UK - England v Poland, World Cup Qualifying Harry Kane of England dejected following Poland first goal © Andy Hooper/Daily Mail/dmg media Licensing,Image: 602690737, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Gužva u sredini terena

Englezi imaju ogromnu dubinu u momčadi i po barem jednog ili dvojicu igrača na svim pozicijama koji bi mogli bez problema zaigrati u udarnom sastavu.

"Teško je očekivati da će Southgate izostaviti Declana Ricea ili Masona Mounta iz svoje vezne linije za susret s Hrvatskom. Grealish je malo pao u poretku zbog ozljede, ali i on je tu. Ja vidim i Ricea i Mounta u vezi s Jordanom Hendersonom, a Jack Grealish i James Maddison će priliku čekati s klupe. Šteta za njih, ali ova trojka daje puno više sigurnosti dok Maddison i Grealish mogu s klupe unijeti puno živosti", komentirao je novinar Ian Ladyman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se obrane tiče, smatraju da bi Southgate trebao igrati s Maguire - Stones parom, a da bi na lijevoj strani trebao igrati Luke Shaw, dok bi desno trebao igrati Alexander-Arnold, koji trenutno i nije u nekoj formi.

"Mislim da se Southgate treba držati dosadašnjeg plana i igrati s četvoricom u obrani. Stones i Maguire moraju ostati stoperski par, a mjesto na lijevom boku mogao bi dobiti preporođeni Luke Shaw. Alexander-Arnold nije u najboljoj formi, ali kad je u naponu snage je teško zamjenjiv. Nema razloga da ga Southgate zamijeni i on mora biti u početnoj postavi. Kad je golman u pitanju, je li Pope napravio dovoljno da dobije mjesto prvoga golmana? Nije. Pickford nikad nije razočarao u reprezentaciji i on mora biti na golu. Ako treba, Pope će ga sigurno moći dostojno zamijeniti", napisao je Dominic King.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, Hrvatsku definitivno čeka pravi pakao na otvaranju Eura.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo