Engleska prvenstvo otvara protiv Hrvatske 13. lipnja, a Daily Mail je sada odlučio analizirati u kakvom bi sastavu mogli istrčati protiv doprvaka svijeta

Za razliku od hrvatske nogometne reprezentacije, koja je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvorila podosta loše, engleska reprezentacija otvorila je ciklus furiozno. U prva tri kola uzeli su svih devet bodova i trenutno kotiraju kao prvi favorit za naslov zajedno s Francuzima.

Engleska će biti jedna od zemalja domaćina Eura i nokaut faza se igra na njihovu terenu, pa će izborniku Garethu Southgateu biti znatno lakše. Engleska prvenstvo otvara protiv Hrvatske 13. lipnja, a Daily Mail je sada odlučio analizirati u kakvom bi sastavu mogli istrčati protiv doprvaka svijeta.

U uvodu kreću s trilemom, treba li igrati Rashfrod ili Foden, Henderson ili Phillips, odnosno Pope ili Pickford.

"Southgate ima slatke muke kad je napad u pitanju. Harry Kane i Raheem Sterling su zabetonirani u postavi, a pitanje je samo tko će s njima igrati. Prava je šteta što Marcus Rashford zbog ozljede nije igrao u ovom ciklusu, no ja ga i dalje vidim na lijevom krilu, Kanea u sredini, a Sterlinga desno. Puno je opcija za Rashfordovu poziciju. Može je igrati i Sancho i Foden pa čak i Jack Grealish. Što se same špice tiče, tu Kane nema konkurencije, a najlogičnija rezerva mu je Dominic Calvert-Lewin", smatra Chris Sutton, jedna od ikona engleskog nogometa.

Gužva u sredini terena

Englezi imaju ogromnu dubinu u momčadi i po barem jednog ili dvojicu igrača na svim pozicijama koji bi mogli bez problema zaigrati u udarnom sastavu.

"Teško je očekivati da će Southgate izostaviti Declana Ricea ili Masona Mounta iz svoje vezne linije za susret s Hrvatskom. Grealish je malo pao u poretku zbog ozljede, ali i on je tu. Ja vidim i Ricea i Mounta u vezi s Jordanom Hendersonom, a Jack Grealish i James Maddison će priliku čekati s klupe. Šteta za njih, ali ova trojka daje puno više sigurnosti dok Maddison i Grealish mogu s klupe unijeti puno živosti", komentirao je novinar Ian Ladyman.

Što se obrane tiče, smatraju da bi Southgate trebao igrati s Maguire - Stones parom, a da bi na lijevoj strani trebao igrati Luke Shaw, dok bi desno trebao igrati Alexander-Arnold, koji trenutno i nije u nekoj formi.

"Mislim da se Southgate treba držati dosadašnjeg plana i igrati s četvoricom u obrani. Stones i Maguire moraju ostati stoperski par, a mjesto na lijevom boku mogao bi dobiti preporođeni Luke Shaw. Alexander-Arnold nije u najboljoj formi, ali kad je u naponu snage je teško zamjenjiv. Nema razloga da ga Southgate zamijeni i on mora biti u početnoj postavi. Kad je golman u pitanju, je li Pope napravio dovoljno da dobije mjesto prvoga golmana? Nije. Pickford nikad nije razočarao u reprezentaciji i on mora biti na golu. Ako treba, Pope će ga sigurno moći dostojno zamijeniti", napisao je Dominic King.

Bilo kako bilo, Hrvatsku definitivno čeka pravi pakao na otvaranju Eura.