IZBORNIK NA STO MUKA / Dalić zavapio prije ogleda s Turskom: 'Nije lako stalno stvarati nove igrače'

Image
Foto: Pixsell.hr

'Razmišljali smo o tome čak i za Wales, ali smo donijeli drukčiju odluku i nismo pogriješili', rekao je izbornik govoreći o opcijama koje ima na desnom krilu

27.3.2023.
19:30
Pixsell.hr
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija na čelu sa Zlatkom Dalićem nema vremena za tugovanje nakon kiksa u splitskom okršaju s Walesom jer ih već u utorak s početkom u 20.45 minuta očekuje gostovanje kod Turske.

Turci su na otvaranju kvalifikacija teškom mukom uzeli sva tri boda u Armeniji nakon preokreta na teškom gostovanju te se s tri boda nalaze na čelu grupe D ispred Hrvatske i Walesa koji imaju po bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOBILI ZANIMLJIVE DAROVE /

Srebrni dvojac se oprostio od najdražeg dresa: Pogledajte emotivan trenutak na Poljudu

Image
DOBILI ZANIMLJIVE DAROVE /

Srebrni dvojac se oprostio od najdražeg dresa: Pogledajte emotivan trenutak na Poljudu

'Čudo smo napravili, ali ne možemo od toga živjeti'

Zlatko Dalić je na konferenciji za medije najavio ogled sa Turskom osvrnuvši se prvo na period koji je iza njega.

'Čudo smo napravili, ali mi ne možemo živjeti od toga i moramo gledati u budućnost. Ja sam puno puta ponovio da mi je ovo najdraži posao i nemam ga još namjeru promijeniti. Bilo je kontakata, čisto prijateljski, ali je ostalo na priči. Ja o tome nisam razmišljao niti o tome razmišljam', kazao je Dalić pa se okrenuo utakmici s Turskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bit će zahtjevnija utakmica jer je Turska bolji protivnik nego Wales. Bit će veći pritisak, bit će više napada na naš gol i morat ćemo se više braniti. Morat ćemo igrati drukčije jer neće to biti jednosmjerna utakmica kao protiv Walesa. Ulazimo u utakmicu s puno respekta', konstatirao je izbornik pa je podijelio još par informacija o sljedećem protivniku Vatrenih.

'Bit će nam jako teško'

'Oni su zaista organizirana ekipa koji ima disciplinu u igri i sjajne pojedince u velikim klubovima. Kuntz im je sigurno donio puno discipline i organizacije, to im je trebalo i neugodna su reprezentacija. Imali su neugodnu utakmicu u Armeniji i dobili su je i bit će nam jako teško', oprezan je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je izbornik da je momčad pomalo ispražnjena nakon uspjeha na SP-u, a također je istaknuo da ima dosta problema sa minutažom pojedinih igrača u njihovim klubovima.

'Mi imamo mladih igrača, a dokaz tome su stoperi koji imaju 21 godinu, a standardni su. Dolaze i Sosa i još neki mlađi igrači tako da imamo potencijala kao i uvijek. Teško je stalno proizvoditi nove igrače, nas je tri i pol milijuna, vas je 85 i to je velika razlika. Bursa ima tri milijuna stanovnika, a nas je tri i pol, a mi smo treći i drugi na svijetu. Vi se pitajte kako', kazao je izbornik pa je malo bocnuo Turke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razmišljali smo o tome čak i za Wales'

Na kraju svog dijela izlaganja osvrnuo se na dvije najosjetljivije pozicije u ekipi, a to su ona na desnom krilu i u vrhu napada.
'Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali mislim da nije bilo potrebe da nekog zovemo. Imamo Musu i Kramarića i mislim da nije trebalo', ustvrdio je Dalić, a onda i otkrio kako je razmatrao da mu na desnom krilu zaigra i netko od dvojca Juranović - Stanišić.

'Razmišljali smo o tome čak i za Wales, ali smo donijeli drukčiju odluku i nismo pogriješili. Igrali smo protiv Walesa jako dobru utakmicu. To je jedna od opcija, ali imamo tu i Pašalića i Majera', zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo