DALIĆ SE NAPOKON OGLASIO O IGRAČU KOJEG MNOGI VIDE MEĐU VATRENIMA: / Izbornik pojasnio zašto ga još nije zvao

Image
Foto: Goran Stanzl / Avalon Editorial / Profimedia

Poslao je poruku igračima koji ne igraju u svojim klubovima

15.10.2020.
8:21
Goran Stanzl / Avalon Editorial / Profimedia
VOYO logo

Niti treća sreća nije pomogla hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji da, otkako je vodi ZlatkoDalić, pobijedi Francusku. Nakon moskovskih 4-2, pa pariških 4-2, ovoga puta bilo je 2-1 za svjetske prvake u susretu igranom u Zagrebu. Dalić je priželjkivao bilo kakvu pobjedu protiv Tricolora kako bi im uzvratili za poraz u finalu SP-a u Moskvi, te nedavni u Ligi nacija, međutim niti ovoga puta nije išlo. Ponovo smo bili blizu, ali je ponovo pobjeda otišla na francusku stranu.

Image
DALIĆ ODGOVORIO NA PITANJE KOJE JE MNOGE ZANIMALO: /

'Ma to su gluposti o kojima se sad mlatara, ti si tu - i pogineš'

Image
DALIĆ ODGOVORIO NA PITANJE KOJE JE MNOGE ZANIMALO: /

'Ma to su gluposti o kojima se sad mlatara, ti si tu - i pogineš'

"Kapa dolje dečkima, pogotovo na drugom poluvremenu, to sam rekao i igračima u svlačionici. Opet nismo zaslužili izgubiti i zbog toga sam tužan. Dominirali smo, ali dogodila nam se ta jedna greška. Međutim, nismo igrali protiv bilo koga, nego protiv svjetskih prvaka, a oni svaku grešku kažnjavaju, ne smije se napraviti niti jedna. Pogriješili smo i na dugu loptu i u šesnaestercu kod Mbappéa. Loše smo počeli, mogli smo primiti još koji pogodak jer nismo stajali kako treba. To smo popravili, zaigrali kako smo se dogovorili i tada je štimalo”, kazao je izbornik na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Bordeaux' Croatian midfielder Toma Basic celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Metz (FC Metz) and Bordeaux (Girondins de Bordeaux) at Saint Symphorien stadium in Longeville-lès-Metz, eastern France, on February 08, 2020., Image: 497209668, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Profimedia

Pojasnio je zašto su Pašalić i Vida igrali od početka.

“Pašalić nije bio desno krilo, nego vezni igrač kao i Modrić i Vlašić, samo što je u fazi obrane izlazio na desni bok. Nisam pogriješio s Vidom, on je dugo bio naš standardni stoper, a plan je bio da on, Lovren i Ćaleta-Car odigraju po dvije utakmice”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pred nama su sada još tri utakmice, a u ožujku počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Ja na kraju studenoga moram imati čistu sliku, i moramo biti realni i objektivni - Hrvatska slaže novu reprezentaciju. Ono što pokazujemo je dobro, Hrvatska ima budućnost, igrače koji dolaze, a moj je zadatak složiti konkurentnu reprezentaciju u ožujku. Liga nacija nije nevažna, sve je važno, a svima treba dati šansu. Brine me što primamo pogotke kao na traci, ali moramo raditi na tome”, dodao je i poslao poruku igračima-

“Igrači koji ne igraju u klubovima ne mogu očekivati pozive, pogotovo jer su se pojavili oni koji igraju i koji su nam pokazali da mogu te su proširili kadar. Bit će borbe za ulaz u reprezentaciju, a ja se nadam da će svi igrati u klubovima. Pratimo i Tomu Bašića, no on je vezni igrač, a tamo nam je konkurencija najveća”, poručio je među ostalim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo