DALIĆ OBJASNIO SITAN DETALJ KOJI NEKIMA VEĆ SMETA: / 'Ha, to će kod mene uvijek biti tako'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Sitan je to detalj koji dijelu navijača već pomalo upada u oko

18.11.2019.
8:32
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, gostovao je na predstavljanju autobiografije Luke Modrića u Zagrebu, a tom je prigodom podijelio svoje dojmove nakon plasmana na Euro 2020., i utakmice sa Slovačkom.

"Sad smo opušteniji, ponosni i sretni. Hrvatska je na Euru, ostvarili smo cilj, bilo je problema, ne znamo drugačije. Međutim, pokazali smo snagu i kvalitetu, protiv Slovačke smo bili uporni, mirni, dali smo gol i otvorilo se pa smo priveli utakmicu kraju", izjavio je Dalić pred kamerom Nove TV i otkrio je li ikada zapravo strahovao zbog plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam strahovao za plasman, ali bilo je puno problema, ozljeda i otkaza igrača koji nisu bili u formi. Mi smo se tražili, imali smo nove igrače, ali nisam nikad sumnjao niti dovodio plasman u pitanje. Rekao sam da nam treba 15 bodova, na kraju smo ostvarili 17. Najvažnije je da smo opet na velikom natjecanju nakon onog pražnjenja poslije SP-a", rekao je Dalić.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Vlašić i Rakitić

Zatim se okrenuo svojoj momčadi, odnosno Ivanu Rakitiću, kojeg malo ima malo nema na raspolaganju te ponajboljem igraču kvalifikacija, Nikoli Vlašiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će se Rakitić vratiti u formu sa SP-a, on je sjajan igrač i profesionalac. Nadam se da će riješiti situaciju u Barceloni, očekujem ga na sljedećem okupljanju. Nikola Vlašić? Bio je i prije dvije godine u reprezentaciji kad sam ja došao. Dobio je poziv pa nije igrao u Evertonu i izgubio je priliku za SP. Napravio je hrabar potez i otišao, igra sjajno. Važno je da igra s našim senatorima pa je budućnost puno lakša", kazao je Dalić.

Image
Image

Croatia's midfielder Ivan Rakitic holds a press conference at the Martinez Valero stadium in Elche on September 10, 2018 on the eve of the UEFA Nations League football match between Spain and Croatia. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Hijerarhija

E sada, baš kada su u pitanju ti senatori, Dalić je komentirao hijerarhiju, odnosno, hoće li i dalje vrednovati stare zasluge nekih nogometaša u reprezentaciji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam rekao da sam dečkima iz Rusije zahvalan cijeli život, uvijek će imati kod mene popust, da tako kažem, ali igrat će najkvalitetniji i najspremniji. Mladi dolaze, ali okosnica će biti srebrni iz Rusije. Ovo nije klub, trebamo gledati odnose i relacije, čuvati kuću, kako ja kažem. Treba se jako namučiti da uđeš i onda čuvati to mjesto", zaključio je izbornik.

Sitan je to detalj koji dijelu navijača već pomalo upada u oko, posebice kada, recimo, Ante Rebić koji je u katastrofalnoj formi i ne igra u Milanu ima prednost ispred Josipa Brekala, koji je u top formi i ima konstantu. Ili pak Mislav Oršić koji igra nogomet svog života i u Ligi prvaka i u prvenstvu, a ne može primirisati prvoj momčadi jer njegovo mjesto okupira Ivan Perišić koji ove sezone ima ogromne oscilacije. Isto se možda može reći i za Ivana Rakitića, koji bi vjerojatno bio u ekipi da nije ozlijeđen, a Nikola Vlašić na klupi, bez obzira na to što je Vlašić trenutačno, uz Luku Modrića, prvo ime reprezentacije. No, izbornik je sve objasnio i to će, na kraju, tako i biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo