OKUPLJANJE U ZAGREBU / Dalić otkrio planove za reprezentaciju: 'Nećemo eksperimentirati, nakon Eura će doći nešto novo'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Neki od igrača još imaju obaveze u klubovima pa će se reprezentaciji priključiti naknadno

26.5.2024.
11:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se u Zagrebu okuplja uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. Reprezentacija će se nakon press konferencije uputiti za Rijeku gdje će odraditi i pripreme za nadolazeći Euro.

Image
PUT NJEMAČKE /

Gradovi domaćini Eura 2024.: Stuttgart će vas oduševiti ukusnim vinom i legendarnim automobilima

Image
PUT NJEMAČKE /

Gradovi domaćini Eura 2024.: Stuttgart će vas oduševiti ukusnim vinom i legendarnim automobilima

Vatreni će u Rijeci u ponedjeljak (3. lipnja) protiv Makedonije odigrati i prvu od dvije pripremne utakmice, a zatim će pet dana nakon u Lisabonu igrati protiv Portugala te se uputiti u Njemačku u kamp u Neuruppinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić najavio je Euro i opisao stanje u reprezentaciji. Neki od igrača još imaju obaveze u klubovima pa će se reprezentaciji priključiti naknadno.

"Danas krećemo s pripremama za Euro. Svaki dan će netko dolaziti, a do 3. lipnja bi sve trebali biti tu. Luka, Broz i Mario Pašalić imaju obveze u klubu. Nadam se da će svi biti zdravi i da neće biti ozljeda. Počinjeno ranije nego što smo mislili, imamo igrača koji su završili prvenstvo prije sedam dana, imali bi predugu pauzu. Imat ćemo 10-12 igrača u treningu, to je malo specifična situacija. Čestitam svima koji su osvojili trofeje u svojim klubovima, a opet imamo i finalista Lige prvaka", započeo je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavilo se pitanje i o Vlašiću i Budimiru, međutim čini se da se igrači oporavljaju dobro.

"S Budimirom je bio dogovor da proba odigrati zadnje dvije utakmice, jučer je i zabio gol. U jako dobrom stanju je. Vlašićev oporavak ide jako dobro, u kontaktu je s našim doktorima. Rekao sam kakav je plan s njim, da bude 1. lipnja u treningu i da bude maksimalno spreman za napore koji slijede. Ako on to ne bude mogao podnijeti, vratit ćemo ga kući i zvat ćemo nekog s pretpoziva. Nadam se da će biti u redu, njegov tijek oporavka je puno bolji od očekivanog i vjerujem da će biti dobro", objasnio je izbornik pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas će biti kod predsjednika na primanju, igrači Dinama idu na proslavu, a igrači Rijeke se priključuju u Rijeci. Bit će ih nekih 12. Igrači koji su igrali danas će dobiti par dana odmora, nezgodno bi bilo da odmah dolaze u reprezentaciju. Do Makedonije ćemo imati sve osim spomenute trojice, Luke, Broza i Pašalića.

Ključna pripremna utakmica za Euro je Portugal, budući da protiv Makedonije reprezentacija neće biti kompletna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon Makedonije ćemo imati dva-tri treninga do Portugala i tu utakmicu smatram ključnom za sve što će se dalje događati. Jak protivnik, veliki test za nas i ta utakmica će nam dati neke smjernice za dalje", rekao je Dalić pa dodao:

"Mislim da će ključni biti tih pet-šest dana u Berlinu prije Španjolske. Imat ćemo vremena za neke ispravke, u eksperimente nećemo ulaziti, nemamo ni potrebu ni želju za tim, naš stil se zna. Šest godina igramo isto i pravimo velike rezultate tako da nema potrebe mijenjati. Nešto novo doći će nakon Eura, na jesen u Ligi nacija. Složili smo ekipu koja je igrala i u kvalifikacijama i mislim da će to biti jedna prava priča."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo