DALIĆ OSTAJE PRI SVOME: / Izbornik je čvrst u stavu da to nikad ne napravi, na derbi Hajduk-Dinamo vjerojatno neće ići

Image
Foto: AFP

Izbornik Zlatko Dalić u još jednom osvrtu na godinu iz snova i planovima za ono što slijedi

27.9.2018.
8:04
AFP
VOYO logo

U nepunih godinu dana – 7. listopada zaokružit će se prva otkako je izbornik hrvaske nogometne reprezentacije – Zlatko Dalić prošao je velik put. Mnogima je nepoznat bio trenerski rad čovjeka koji je s Hrvatskom u srpnju osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu, a niti 365 dana kasnije govorimo o stručnjaku koji je zeuzeo treće mjesto u poretku najboljih trenera godine.

Didier Deschamps odveo je Francusku do kraja na Mundijalu, Zinedine Zidane s Realom osvojio Ligu prvaka pa je to treće mjesto maksimum koji se mogao dohvatiti. Ali i uspjeh o kojem vjerojatno niti sam Dalić nije mogao sanjati prije samo koji mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna godina

"Bila je to sjajna godina, tko bi rekao lani u listopadu da ćemo igrati finale Svjetskog prvenstva. Hvala igračima koji su zaslužni za to što sam bio među najboljim trenerima na svijetu. Njihova zasluga je najveća", ostao je skroman Dalić u razgovoru za 24sata.hr za koji je prokomentirao i činjenicu da u reprezentaciji ima vlasnika FIFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka je to zaslužio, ovo je njegova godina, uzeo je sve što je mogao. Logično je da uzme Zlatnu loptu nakon svega što je napravio, vjerujem da će biti tako."

Utakmicu neće gledati

Ostao je Dalić čvrst i u stavu da nikad ne pogleda utakmicu finala SP-a u kojem je Francuska nadjačala Hrvatsku. Premda su se u Londonu na svečanosti na kojoj su se dijelile nagrade mogli vidjeti isječci te utakmice, ona ga ne mami da ju odgleda u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, golove sam vidio, ali ostajem pri tome da snimku utakmice nikad neću gledati. Jednostavno, to mi je bolno. Ne mogu gledati taj penal i sve ostalo. Pa penal nas je presjekao, a bili smo bolji."

Nikola Vlašić

Budući da se popis igrača na koje će računati za utakmice protiv Engleske u Ligi nacija (12. listopada) i Jordana (15. listopada) više ili manje zna ("Neće biti baš nikakvih iznenađenje na popisu, pa kod mene nikad nema iznenađenja"), Dalić je poručio da vjerojatno neće pohoditi najveći derbi hrvatskog nogometa, susret Hajduka i Dinama u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od igrača koji nisu bili u Rusiji jedan mu je trenutačno u fokusu – Nikola Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikola je bio na mojem prvom popisu, igrao je protiv Grčke. Zna se koliko ga cijenim. Ako bude igrao standardno i pružao ovakve partije, naravno da će biti tu. Sad u listopadu će igrati za mladu reprezentaciju. Oni imaju jako važnu utakmicu, želimo da odu na Europsko prvenstvo i potreban im je, a ja isto računam na njega", poručio je Dalić za kraj.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo