u nove pobjede / Dalić ostaje! Poznati sportski novinar za RTL: 'Nadam se da HNS ovaj put neće gledati samo rezultat'

Zlatko Dalić ostaje izbornik nogometne reprezentacije! Potvrdio je to i osobno nakon sastanka s čelnikom hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom.

9.8.2018.
18:41
VOYO logo

U zajedničkoj izjavi koju je objavio HNS -  Dalić, koji se nakon osvajanja srebra u Rusiji žalio na brojna podmetanja na tom putu - sada poručuje da je sa Savezom riješio sve ono što nije smatrao korektnim.

O najvažnijoj nogometnoj vijesti nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu, razgovarali smo s Robertom Mateonijem, novinarom Sportskih novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić i Šuker kažu da su riješili sve probleme - vjerujete li im vi u potpunosti?

Ja se nadam da su riješili sve probleme. To će biti vrlo važno za rad izbornika u budućnosti, jer Hrvatsku očekuju teške utakmice na jesen. Ukoliko su bez fige u džepu riješili sve probleme, to je svakako dobra stvar za Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li za očekivati da ostanak Dalića ujedno značli i ostanak Modrića, Rakitića, Mandžukića u reprezentaciji?

Mislim da to neće biti prijelomno, ali će svakako biti jedan plus u slučaju eventualnih dvojbi koje bi ti igrači mogli imati glede nastavka reprezentativne karijere. Znam da su njih trojica ozbiljno razmišljali završiti s reprezentacijom nakon Rusije s obzirom na ubitačan ritam u klubovima. Međutim, uspjeh reprezentacije u Rusiji i doček koji im je priređene poljuljao je njihove planove. Hoće li ostati, znat ćemo uskoro jer nas već u rujnu čeka Liga nacija i tada će mnoge stvari biti jasnije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da je izbornik imao nekoliko unosnih ponuda iz inozemstva. S HNS-om ima ugovor do 2020. Mislite li da će mu savez ponuditi bolju plaću?

Nadam se da hoće, ne samo zbog izbornika Dalića, već zbog same institucije izbornika, medalja koju je osvojio mora se nagraditi boljom plaćom jer hrvatski izbornik općenito ima jednu od manjih plaća u konkurenciji svih svjetskih izbornika. Sigurno je da nikad neće imati plaću koja bi bila adekvatna s obzirom na uspjeh koji je ostvario, no svako povećanje u odnosu na 500.000 eura koje je imao dosad bilo bi korak naprijed. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesmo li s Dalićem dobili izbornika za dugi rok? Prebrzo smo ih mijenjali nakon Slavena Bilića.

Kad je Hrvatska u pitanju, nisam siguran da je to tako. On sad ima ogroman kredit u ovoj postmundijalskoj eri. Rezultati diktiraju mandat izbornika, on će sad imati podršku i u eventualnim porazima u Ligi nacija protiv Španjolske i Engleske, međutim na duge staze bilo bi dobro da HNS s izbornikom Dalićem ne gleda samo rezultat, već i strategije razvoja za iduća velika natjecanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo