DALIĆ DOBRO ZNA ZAŠTO JE NA POPIS STAVIO TOG MLADOG MEGAIGRAČA: / Hrvatska s njim ima nešto posebno - 'On mora dobiti minutažu na Euru'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tri hrvatska trenera za Net.hr komentiraju Dalićev popis od 26 imena za Euro

19.5.2021.
17:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Uvijek kad nogometni izbornik Hrvatske objavi popis za neko veliko natjecanje, pojavi se bezbroj komentara, a onda mi razgovaramo s poznatim trenerima.

Image
ANTE ČAČIĆ ZA NET.HR: /

'Ja sam 2016. imao kontinuitet selekcije igrača, sad ima dosta mladih unutra. Treba vremena da sve to sjedne'

Image
ANTE ČAČIĆ ZA NET.HR: /

'Ja sam 2016. imao kontinuitet selekcije igrača, sad ima dosta mladih unutra. Treba vremena da sve to sjedne'

Ovog smo puta odlučili nazvati tri trenera, Krunoslava Rendulića, Nikolu Jurčevića i Zorana Vulića da nam iskomentiraju Dalićev popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro se bliži, a s time dolazi enormna zainteresiranost za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Pogotovo sad uoči prvog natjecanja nakon osvajanja svjetskog srebra 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rendulić: 'Drago mi je što je Gvardiol tu'

Apetiti su porasli, Hrvati sanjaju još jedno ljeto za pamćenje. Prvo smo okrenuli broj Krunoslava Rendulića, bivšeg trenera Šibenika koji je klub u svojoj prvoj sezoni nakon povratka u HNL učinio rezultatski stabilnim, nakon čega je dobio otkaz nakon niza lošijih rezultata. Na klupi Šibenika proveo je 631 dan a u tom razdoblju vodio je momčad u 50 utakmica u kojima je ostvario 23 pobjede, sedam remija i 20 poraza. Naravno, uveo je i klub iz 2.HNL u prvu hrvatsku ligu.

Ovaj Vinkovčanin bio je u jednom trenutku hit trener u ovoj sezoni HNL-a, kada je njegov Šibenik senzacionalno pobijedio Dinamo na Maksimiru po prvi put u svojoj povijesti i oduševljavao hrvatsku nogometnu javnost partijama poput one sjajne, u odličnoj utakmici s Rijekom na Rujevici i u pobjedi na Šubićevcu, Lokomotivom u Kranjčevićevoj i protiv Varaždina u gostima, Hajduka na Poljudu… Međutim, svega 50-ak dana kasnije Rendulić je dobio otkaz. Sad čeka, važe neke nove angažmane a o Dalićevom popisu kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

14.03.2021. Sibenik - 25. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Sibenik - Osijek. Krunoslav Rendulic. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Popis je očekivan. Nema tu iznenađenja niti nekih velikih nepoznanica. Mislim da je ovo nogometno najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima. Sad se netko možda neće ili hoće složiti samnom, netko će možda navijati za Majera, govoriti da je možda i moglo biti prostora za njega ali sigurno da izbornik ima svoje razmišljanje i svoje argumente, zašto ne. Generalno se tu ne može ništa progovoriti. Ono što je meni drago je što je Gvardiol tu. On je svojim igrama to i zaslužio. On može pokriti dvije pozicije, ovu godinu je odigrao briljantno. Očekujem da se neće zadržati na tome da ostane samo na popisu nego da će on dobiti svoju minutažu", kazao nam je Krunoslav Rendulić i prokomentirao dominaciji dinamovaca u redovima Vatrenih (14 od ukupno 26 stasalo je u Dinamu). Aktualna su, naime, petorica. Uz spomenutog mladog megaigrača Gvardiola tu su još Livaković, Petković, Oršić i Ivanušec.

"Meni je to potpuno zasluženo, potpuno logično i potpuno opravdano. Dinamo je vrh kvalitete u Hrvatskoj, Dinamo je demonstrirao kvalitetu i u Europi. Vjerujte mi, momčad koja nema kvalitetu ne može izbaciti Tottenham s 3:0. Ivanušec i nije iznenađenje, jer on je igrač koji je dinamičan, koji stvara višak jedan na jedan. On je tu jako dobar i dominantan. Izbornik je u pravu bio glede njega. Gledajući kompletno reprezentaciju, taj skup kvalitete, mislim da Hrvatska na Euru može puno. Naravno, trebat će i doza sreće no osnovni cilj je proći grupu. To je sigurno osnovni cilj a dalje otom-potom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčević: 'Nije prvi put da je toliko igrača u reprezentaciji Hrvatske stasalo u Maksimiru'

Nakon Rendulića, nazvali smo i bivšeg hrvatskog reprezentativca i Bilićevog pomoćnika 6 godina na klupi Hrvatske Nikolu Jurčevića. Iza njega su kao trener dva velika natjecanja i to baš dva Eura. Ono 2008. na kojem smo u četvrtfinalu šokantno ispali od Turske na jedanaesterce, kao i 2012. u Poljskoj kad nismo prošli skupinu. On je zasigurno idealan sugovornik na ovu temu:

"Za mene je popis vrlo očekivan i logičan. Nema tu nekih zamjerki ili da vidim neko iznenađenje. Po meni je spisak OK. U prvi mah mi se učinilo da nedostaje Uremović koji je igrač koji može igrati i stopera i beka, kvalitetan borben igrač, bio je dosta solidan u nekim utakmicama reprezentacije međutim on je ozlijeđen. Poslije sam pročitao da je ozlijeđen pa je zbog toga na stand by spisku. Također, nije prvi put da je toliko igrača u reprezentaciji Hrvatske stasalo u Maksimiru. To je sad već kontinuitet, sad sam već i zaboravio ali i na SP-u se radilo o velikoj brojci igrača koji su stasali u Dinamu. To je pokazatelj da Dinamo je strahovito dobar u afirmaciji igrača koji isto tako postaju reprezentativci Hrvatske i gledam to, po ovom spisku se vidi koliko znači kad imaš tako dobru euro sezonu. To je tim igračima bila ulaznica da se nađu na Dalićevom spisku. Oni su se pokazali na internacionalnoj sceni, ne samo u HNL-u. To je veliki kompliment za Dinamo", govori nam Jura i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

05.06.2012., Sielanka nad Pilica, Warka - Reprezentacije Hrvatske odrzala je otvoreni trening za gledatelje prvi dan dolaska u kamp u kojem ce biti smjesteni tijekom Europskog prvenstva. Izbornik Slaven Bilic, Nikola Jurcevic, Aljosa Asanovic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Tako da nema tu nikakvih iznenađenja, po meni ovo je logičan spisak. Sad ima nešto više igrača nego inače, 23 u polju plus 3 golmana. Logično da se u takvom broju nađu i tri mlada igrača koja su se pokazali dobrima u mladoj reprezentaciji a upotrebljivi su i u A reprezentaciji. Gvardiol, Ivanušec i Bradarić, o njima govorim. Oni su talentirani i dobri", završio je Nikola Jurčević.

Vulić: 'Uvijek treba voditi jedno dvoje mladih igrača, baš radi sticanja iskustva i svega'

Zorana Vulića uhvatili smo na balotama. Malo je skočio pogledati koju, podružiti se s dečkima. Legenda Hajduka i u trenerskom i u igračkom smislu također ističe kao naša dva prethodnika, da nema iznenađenja. Nismo ga htjeli puno smetati, samo nam je kratko izdvojio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dalić je zvao one koji su u ovom trenutku u optimalnoj formi, neki imaju nekakav kredit od ranije. Nekakvih bitnih iznenađenja nije bilo ali nije ni bilo potrebe da bude. Luka Ivanušec je dobar igrač i apsolutno je momak zaslužio da bude u reprezentaciji, kako u mladoj tako i u A. Perspektiva i budućnost hrvatskog nogometa i prema tome mislim da nije nezasluženo. Iako, mislim da uvijek treba voditi jedno dvoje mladih igrača, baš radi sticanja iskustva i svega".

Image
Image

15.09.2018., Split - Hrvatski telekom Prva liga, 7. kolo, HNK Hajduk - NK Rudes. Trener Zoran Vulic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo