NEKI NISU ZADOVOLJILI / Dalić je najavio jednu promjenu u prvih 11: Jedan podatak sugerira da bi to mogao biti izbornikov bingo

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Vatreni u posljednjih 180 minuta kvalifikacija imaju samo jedan cilj, sakupiti više bodova od Walesa

13.11.2023.
12:24
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Ispred hrvatske nogometne reprezentacije posljednja su dva ogleda u kvalifikacijma za EURO 2024. godine u Njemačkoj, 18. studenog u Rigi protiv Latvije, te tri dana kasnije u Zagrebu protiv Armenije.

Image
IZBORNIK PRED NOVINARIMA /

Hrvatsku čekaju utakmice odluke, Dalić potvrdio loše vijesti: 'On je osjetio mišić i neće danas doći'

Image
IZBORNIK PRED NOVINARIMA /

Hrvatsku čekaju utakmice odluke, Dalić potvrdio loše vijesti: 'On je osjetio mišić i neće danas doći'

Vatreni u posljednjih 180 minuta kvalifikacija imaju samo jedan cilj, sakupiti više bodova od Walesa. Svaki drugačiji rasplet vodi odabranike izbornika Zlatka Dalića u dodatne kvalifikacije u ožujku iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon listopadskih poraza u kvalifikacijama izbornik je najavio promjene u reprezentaciji, a danak su platili napadači Dion Drena Beljo i Petar Musa, te lijevi bek Borna Barišić koji su ovog puta dobili pretpozive.

Na pretpozivu je završio i Nikola Vlašić, no on je u nedjelju ipak naknadno pozvan. Od novih lica tu su Marko Pjaca i Martin Baturina, povratnici Ante Budimir i Luka Sučić, a u odnosu na listopad vratili su se povratnici nakon ozljeda Luka Ivanušec i Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je danas na konferenciji za medije najavio kako će gotovo sigurno u prve minute sljedećeg protivnika napasti s Budimirom u napadu, a najavio je i veliku promjenu na lijevom beku. Naime, tamo neće biti ni Borne Sose i Barišića, već će zaigrati Joško Gvardiol.

"U Manchesteru igra lijevoga beka, nosi dodatnu kvalitetu prema naprijed. U iduće dvije utakmice će biti na tvoj poziciji, od Barišića i Sose prema naprijed nisam dobio što sam htio. Neće nam biti toliko potrebna defanziva već ofenziva", objasnio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SofaScore je usporedio je trojicu hrvatskih braniča koji konkuriraju za tu poziciju, a jedan podatak sugerira da bi to mogao biti izbornikov bingo.

Možda Gvardiol nema nijednu asistenciju, no branič Manchester Cityja ima uvjerljivo najviše ubacivanja u posljednju trećinu protivnika po utakmici ove sezone. Kada tome pridodamo i da je obrambeno najkompletniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo