BIZARNA SITUACIJA / Daily Mail tvrdi: 'Kapetani koji budu nosili traku duginih boja dobit će žuti karton'

Image

Hrvatski kapetan Luka Modrić od tog ne mora strahovati jer Vatreni nisu prihvatili sudjelovanje u ovom prosvjedu

20.11.2022.
16:35
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru izuzetno je kontroverzno već od kad je ova zaljevska država dobila čast organizirati natjecanje. Priča o korupciji i ljudskim pravima je nešto što se tematizira već par godina, a pred samo natjecanje pojedine reprezentacije su počele i tihe prosvjede.

Naime, Danci su posebnim dizajnom dresova prosvjeduju zbog kršenja ljudskih prava i pokazuju suosjećanje s poginulim radnicima, a dio reprezentacija je odlučio pružiti podršku LGBTQ+ zajednici kapetanskim vrpcama u duginim bojama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije standardna oprema odobrena od FIFA-e

Daily Mail donosi nevjerojatnu vijest te tvrdi da će kapetani devet reprezentacija koje su se odlučile na takav potez biti sankcionirane žutim kartonima.

'Na turnirima pod okriljem FIFA-e svi sudionici utakmice moraju nositi odjeću i opremu koju pruža FIFA. To uključuje i posebne ambleme posvećene natjecanju koje također odobrava FIFA', piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da trake duginih boja ne pripadaju standardiziranoj opremi ovaj medij tvrdi da bi se mogle smatrati kršenjem FIFA-inog pravila te da bi kapetani mogli započeti utakmice žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kapetan Luka Modrić od tog ne mora strahovati jer Vatreni nisu prihvatili sudjelovanje u ovom prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo