CVITANOVIĆ PRONAŠAO ZAMJENU ZA MANDŽU!? / Napadač koji je zabio tri gola u ovoj sezoni za njega je najbolji u Hrvatskoj

Image
Foto: Screenshot/HRT

Zabio je Interu, Osijeku i Rudešu

13.11.2018.
11:05
Screenshot/HRT
VOYO logo

Dubok je trag u okvirima loptanja po hrvatskim terenima ostavio nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama Igor Cvitanović. Biranim riječima predstavlja ga povijest.gnkdinamo.hr pa u uvodu teksta o njemu piše sljedeće:

'Igor Cvitanović jedan je od najvećih napadača u povijesti kluba i čovjek koji je obilježio zadnje desetljeće 20. stoljeća. Prema neslužbenim statistikama zabio je preko 300 golova, a prema službenoj statistici zabio je ravno 165 golova u službenim utakmicama čime se nalazi na trećem mjestu vječne ljestvice strijelaca, iza Franje Wölfla i Augusta Lešnika, a neposredno ispred Slavena Zambate i Dražana Jerkovića.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ONI SU NAJVEĆI GUBITNICI OVOG CIKLUSA: /

Dalić ih nije otpisao, no očito je da mu za Španjolsku i Englesku trebaju provjerene 'marke'

Image
ONI SU NAJVEĆI GUBITNICI OVOG CIKLUSA: /

Dalić ih nije otpisao, no očito je da mu za Španjolsku i Englesku trebaju provjerene 'marke'

Ne treba nakon ovog pojašnjavati kakve su bile golgeterske sposobnosti napadača koji je dvaput bio najbolji strijelac hrvatskog prvenstva i kojeg je prijetnja pred golom suparnika odvela i u dres reprezentacije.

Dalić traži rješenje u napadu

Vatreni, pak, u ovoj fazi traže igrača koji će zamijeniti otišlog Marija Mandžukića. Izbornik Zlatko Dalić ima strahovito težak zadatak, nogometaš Juventusa koji je tresao mreže diljem Europe u dresovima velikana, koji je zabijao u finalu Lige prvaka i koji je drugi najbolji strijelac u povijesti reprezentacije nije lako prolaznik u čije cipele može uskočiti svatko. Shvaćajući Dalićev problem Cvitanović je gostujući u HRT-ovoj emisiji Stadion ponudio rješenje koje bi trebalo isprobati – Lokomotivinog Dejana Radonjića (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Dejan Radonjić

"Radonjić u ovom trenutku igra svoje najbolje nogometne dane. On je centarfor koji sigurno zaslužuje razmatranje nekog užeg ili šireg kadra za reprezentaciju. Mislim da trenutno nemamo takav profila igrača u reprezentaciji koji jako dobro radi, koji radi za momčad, koji se dobro kreće, koji ima tehničke i realizatorske sposobnosti. Mislim da je Radonjić u ovom trenutku možda u hrvatskoj ligi i najbolji napadač", kazao je Cvitanović.

Tri gola i pet asistencija

Za drugoplasiranu momčad hrvatskog prvenstva Radonjić je u ovoj sezoni postigao tri gola. Precizan je bio u prvom kolu u 4-0 pobjedi protiv Intera, u šestom kolu u 1-2 porazu od Osijeka i u 12. u 4-0 pobjedi protiv Rudeša. Nakon 14 odigranih utakmica i 1185 minuta u njima, na kontu ima i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo