ČUVENOM SPORTSKOM KOMENTATORU PRIJETI OTKAZ: / Drago Ćosić na crno prodavao karte za finale SP-a u Rusiji?

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

Interna istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za SP zatraženo nekoliko mjeseci prije početka tog velikog sportskog događaja,

6.9.2018.
7:38
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Legendarni sportski komentator Hrvatske radiotelevizije, Drago Ćosić, navodno je pod internom istragom na Prisavlju zbog sudjelovanja u prodaje "na crno" ulaznica za finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u kojemu je Hrvatska igrala protiv Francuske, piše Jutarnji list.

Cijena ulaznice za finale SP-a na crnom je tržištu dosezala čak 20.000 eura, a navodno su nuđene četiri karte za finalnu utakmicu. Jutarnji list doznaje da je njihovu prodaju u posljednji tren blokirala FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serijski brojevi ulaznica doveli do Prisavlja

Priča o prodaji ulaznica za finalnu utakmicu krenula je upravo od FIFA-e koja je zatražila od Europske radiodifuzijske unije (EBU) očitovanje o prodaji ulaznica za finale SP-a. EBU je zatim zatražio očitovanje HRT-a jer se navodno otkrilo da su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobila naša javna televizija.

Potom je, kako se doznaje, na Prisavlju pokrenuta istraga, a na razgovor su pozvani jedan sportski komentator i jedan međunarodni koordinator. Neslužbeno, riječ je o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražili 40 ulaznica bez znanja HRT-a

"Prozvani kolege ravnateljstvu su kazali kako su oni ulaznice za utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu podijelili svojim prijateljima te da pojma nemaju jesu li ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Međutim, daljnja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo zatraženo nekoliko mjeseci prije početka tog velikog sportskog događaja, kao i da nitko službeno s HRT-a nije znao da je netko te ulaznice tražio. Sigurno je nadalje da karte nisu dobili ni djelatnici HRT-a, niti naši poslovni partneri", kazao je Jutarnjem listu izvor s HRT-a.

Disciplinski postupak bi, ako se potvrde sumnje, mogao okončati najstrožom sankcijom, odnosno otkazom. Na HRT-u zasad ne žele ništa službeno komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo