ČUVENI TALIJANSKI TRENER BRZO SE PREDOMISLIO: / Zbog obitelji ostavio pravo bogatstvo u Kini pa se vratio nakon četiri mjeseca

Image
Foto: Profimedia

U tome ga je navela želja da proba još jednom dovesti Kinu na svjetsko prvenstvo na kojem je posljednji put igrala 2002. godine

24.5.2019.
11:47
Profimedia
VOYO logo

Nakon svega četiri mjeseca Marcelo Lippi vratio se u Kinu na izborničku poziciju nogometne reprezentacije.

Legendarni talijanski trener svojevoljno je otišao u siječnju nakon Azijskog kupa unatoč činjenici da je tada bio najplaćeniji izbornik na svijetu s 23 milijuna eura godišnje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put 2016.

No on je htio biti s obitelji i nije htio produžiti ugovor, a izgleda da je, da se našalimo, sada s njom proveo dovoljno vremena, pa se odlučio vratiti nakon što je otišao Fabio Cannavaro koji se htio posvetiti poslu u Guangzhou Evergrandeu. U tome ga je navela želja da proba još jednom dovesti Kinu na svjetsko prvenstvo na kojem je posljednji put igrala 2002. godine.

71-godišnji stručnjak prvi je put došao krajem 2016. godine i odradio 31 utakmicu kao kineski izbornik ostvarivši 12 pobjeda, osam remija i 11 poraza. S Italijom je osvojio svjetsko zlato prije 13 godina, s Juventusom Ligu prvaka 1996. godine, a s Guangzhouom naslov azijskog prvaka te čak tri kineska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama sada će mu se plaća prepoloviti, ali i dalje će s 11 milijuna eura biti peti najplaćeniji trener na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo