Upozorenje pred Brazil: Moskva slavi veliki Corlukin kiks

Nogometasi moskovskog CSKA svladali su kao domacini gradskog rivala Lokomotiv sa 1:0 u derbiju posljednjeg, 30. kola ruskog prvenstva, cime su obranili naslov prvaka.

15.5.2014.
19:29
VOYO logo

Desetom uzastopnom ligaskom pobjedom momcad CSKA osvojila je drugi uzastopni naslov prvaka, te peti ukupno, kada su u pitanju prvenstva Rusije. Racunajuci i prvenstva u bivsem Sovjetskom Savezu, CSKA se domogao svog 12. naslova drzavnog prvaka.

CSKA je obranu naslova osigurao odlicnim rezultatima u zavrsnici prvenstva. Vec smo spomenuli njihovih 10 pobjeda u zadnjih 10 rundi. Zenit iz Sankt Peterburga je, pak, skupo platio domaci poraz u prethodnoj rundi od moskovskog Dinama koji mu je oduzeo titulu. U zadnjem kolu je Zenit slavio u gostima kod Kubanja 4:1, te je prvenstvo zavrsio na drugom mjestu, s bodom manje od CSKA. Plasmanom na drugu poziciju osigurao je kvalifikacije za Ligu prvaka, u koju ce CSKA izravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiv hrvatskog reprezentativca Vedrana Corluke u zadnja tri kola je osvojio samo jedan bod, te je na kraju osvojio tek trece mjesto, s pet bodova manje od CSKA i cetiri od Zenita. Plasirao se u Europa ligu, bas kao i cetvrti Dinamo te peti Krasnodar. Prvu ligu napustaju Volga i Anzi, dok ce Tomsk i Krilja Sovjetov iz Samare u dodatno razigravanje za ostanak.

Srpski nogometas Zoran Tosic zabio je jedini gol za pobjedu CSKA nad Lokomotivom u prvoj minuti nastavka. Presjekao je pogresno dodavanje Vedrana Corluke koji je na desnoj strani obrane pokusao dodati loptu prema suigracima iz obrane. Tosic je povukao loptu i opalio s vise od 20 metara, te je prizemnim udarcem matirao gostujuceg vratara. Bio mu je to 11. prvenstveni pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Corluka je za goste odigrao cijelu utakmicu, a u 86. minuti je dobio zuti karton.

Stipe Pletikosa i Hrvoje Milic nisu konkurirali za momcad Rostova, koja je u zadnjem kolu izgubila u Tomsku sa 3:2. Rostov je prvenstvo zavrsio na sedmom mjestu s 39 bodova, ali ce svejedno iduce sezone igrati u Europa ligi jer je nedavno osvojio ruski Kup, svoj prvi trofej u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA – Lokomotiv 1-0

Kubanj – Zenit 1-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amkar – Krasnodar 2-2

Anzi – Krilja Sovjetov Samara 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazan – Terek 1-1

Spartak – Dinamo 3-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomsk – Rostov 3-2

Volga – Ural 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. CSKA 64, 2. Zenit 63, 3. Lokomotiv 59, 4. Dinamo 52, 5. Krasnodar 50…

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo