Stigla odluka: Dobili suca koji je 'masakrirao' Manchester protiv Reala!

Turski sudac Cüneyt Çakir (37) sudit će drugi polufinalni ogled Svjetskog prvenstva u Brazilu između Nizozemske i Argentine, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

8.7.2014.
10:41
VOYO logo

Çakir je u dosadašnjem tijeku SP-a sudio dvije utakmice, obje u prvoj fazi natjecanja: Brazil - Meksiko (0-0) i Alžir - Rusija (1-1). Pokazao je u tim dvobojima ukupno devet žutih kartona, a nijednog igrača nije isključio.

Çakir je prvi put u središte pažnje šire javnosti došao nakon uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Real Madrida u sezoni 2012/13. Isključio je tada Portugalca Nanija što je u konačnici pogurnulo Real do pobjede (2-1) i prolaza u četvrtfinale. U Unitedu su bili bijesni, a napadač Robin van Persie je izjavio kako je čudno da je tako važnu utakmicu sudio nepoznati sudac. Sada će mu taj isti sudac, kao kapetanu nizozemske reprezentacije, suditi u polufinalu SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/5euG9fQL8iM

Nizozemci zasad nisu komentirali izbor suca, ali su najavili pohod na sam svjetski vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujemo Argentinu, to je sjajna momčad i naravno da zaslužuje biti među četiri najbolje. No, sve se to može reći i za nas. Naš je cilj jasan, mi želimo otići do kraja i sve ćemo napraviti kako bi uspjeli u tome", rekao je Kuyt i nastavio:

"Prije četiri godine smo naučili kako je to izgubiti posljednju odlučujuću utakmicu. Sada želimo slaviti u tom posljednjem nastupu. Sve je podređeno tome. Vjerujemo potpuno u vlastite mogućnosti. Jaki smo i psihički i fizički. Idemo prvo po pobjedu protiv Argentine, a potom i prema slavlju u finalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Louis van Gaal mogao bi u polufinalnom susretu Svjetskog prvenstva imati na raspolaganju vrijednog igrača sredine terena Nigela De Jonga kojeg potajno priprema za nastup.

Nigel De Jong zbog ozljede prepona napustio je travnjak u susretu protiv Meksika već nakon devet minuta, a protiv Kostarike nije bio u kadru. Iako se predviđalo da bi mogao propustiti ostatak prvenstva, De Jong se vratio u treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski De Telegraaf tvrdi kako je De Jong nakon rada s momčadi u ponedjeljak odradio i tajni trening jačeg intenziteta, dobro ga je izdržao i Louis van Gaal ozbiljno razmišlja o njegovom nastupu.

Ukoliko bude spreman za nastup, De Jong bi se trebao posvetiti zaustavljanju najboljeg Argentinca Lionela Messija. Liječnik nizozemske reprezentacije ostao je zatvoren što se tiče eventualnog nastupa, međutim potvrdio je da se De Jong oporavlja brže nego što su to pretpostavljali. Nizozemski branič Bruno Martins Indi optimist je po pitanju prolaza u finale Svjetskog prvenstva u Brazilu i vjeruje da Nizozemska može svladati Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je do polufinala došla pobjedom nakon kaznenih udaraca protiv Kostarike u susretu u kojem je protivnik bio potpuno zatvoren svih 120 minuta. Sada je očekuje potpuno drugačija utakmica, no Martins Indi vjeruje u uspjeh.

- Argentina je vrlo dobra reprezentacija, ali gledao sam njezinu utakmicu četvrtfinala i Belgija je imala svoje prilike. Svaka momčad ima jake i slabe strane, mi se definitivno moramo pobrinuti da Lionel Messi ne primi loptu - objašnjava Martins Indi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče svojih nastupa, osjeća da je napredovao, a na to su ga natjerali jaki protivnici.

- Potpuno drugačije igramo obranu u reprezentaciji nego u klubu. U reprezentaciji radim drugačije stvari i pokušavam više čitati igru. Kada igrate protiv najboljih igrača svijeta, onda sa svakom utakmicom postajete sve bolji - dodaje Martins Indi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret između Nizozemske i Argentine igra se u srijedu od 22 sata u Sao Paulu.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo