FRANCUSKA OSVOJILA LIGU NACIJA / Tricolori preokretom protiv Španjolske osvojili natjecanje: Tri gola pala u 17 minuta

Image
Foto: Profimedia

Tricolori uzeli Ligu nacija

10.10.2021.
22:39
Profimedia
VOYO logo

Finale Lige nacija

ŠPANJOLSKA - FRANCUSKA 1-2

MILANO: Stadion San Siro; Sudac: Anthony Taylor (Engleska);

Strijelci: 1-0 Oyarzabal (64), 1-1 Benzema (66), 1-2 Mbappe (81)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Laporte / Pogba, Kounde, Mbappe

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA: Simon - Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Marcos Alonso - Gavi (od 75. Gavi), Busquets, Rodri (od 84. Fornals) - Ferran Torres (od 84. Merino), Oyarzabal, Sarabia (od 61. Pino).

Izbornik: Luis Enrique (Špa)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Lloris - Kounde, Varane, Kimpembe - Pavard (od 79. Dubois), Pogba, Tchouameni, T. Hernandez - Griezmann (od 90+2. Veretout) - Benzema, Mbappe.

Izbornik: Didier Deschamps (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Francuske u nedjelju su navečer na kultnom San Siru u Milanu s 2:1 pobijedili Španjolsku u finalu Lige nacija. Sva tri gola su pala u nastavku utakmice. Furija je povela golom Oyarzabala u 64. minuti. Francuska je predivnim golom Benzeme izjednačila dvije minute kasnije, a pobjedu Tricolorima je donio Mbappe u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvaci uzeli drugo po redu izdanje Lige nacija

Aktualni svjetski nogometni prvaci pobjednici su tako drugog izdanja Lige nacija, te su na tronu naslijedili Portugal.

Nakon što su u polufinalu okrenuli 0-2 protiv Belgije pobijedivši sa 3-2, "Tricolori" su i u finalu stigli do pobjede preokretom. U ranije odigranom susretu za treće mjesto Italija je u Torinu identičnim rezultatom pobijedila Belgiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Španjolska i Francuska izvršile su dvije zamjene u svojim sastavima u odnosu na polufinale. Kod "Furije" su priliku dobili Eric Garcia i Rodri umjesto Paua Torresa i Kokea u vezni red, dok su kod Francuza od prve minute zaigrali Presnel Kimpembe umjesto Lucasa Hernandeza, te Aurelien Tchouameni umjesto Adriena Rabiota koji je pozitivan na koronavirus.

Žestoko krenulo s obje strane

Žestoko je krenulo na obje strane. Već u petoj minuti Francuska je imala sjajnu priliku. Benzema je na Pogbinu asistenciju izašao sam ispred Simona, zaobišao ga je, ali je otišao previše u stranu i njegovu povratnu loptu Španjolci su očistili. U 12. minuti zaprijetio je na drugoj strani Ferran Torres, ali je pucao ravno u Llorisa. Nažalost, igrao je ubrzo utihnula i to je bilo praktički sve u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, nastavak je donio daleko zanimljiviju predstavu. Prvo veliko uzbuđenje vidjeli smo u 64. minuti kada je Theo Hernandez pucao pogodivši vratnicu. Španjolci su uzvratili kontrom i vodstvom. Sergio Busquets je sjajno uposlio Mikela Oyarzabala koji je prošao Dayota Upamecana i lijepim udarcem u donji desni kut svladao francuskog vratara.

U 14 minuta Tricolori preokrenuli

No radost "Furije" kratko je trajala. Samo dvije minute kasnije Benzema je izjednačio pogodivši sa 16 metara u suprotne rašlje. U 80. minuti Francuzi su u potpunosti okrenuli rezultat. Hernandez je uposlio Mbappea koji je izašao sam ispred Llorisa i zabio za 2-1. Španjolci su signalizirali zaleđe, no VAR je pokazao kako je napadač PSG-a bio u ispravnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabranici Luisa Enriquea bili su korak do izjednačenja u 89. minuti. Ponovo je pucao Oyarzabal, no Lloris je sjajno reagirao. U posljednjim trenucima susreta Llorios je još jednom fantastično reagirao obranivši Pinov udarac.

Italija osvojila 3. mjesto

U susretu za treće mjesto Italija je u Torinu na stadionu Juventusa pobijedila Belgiju sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za aktualne europske prvake zabili su Nicolo Barella (47) i Domenico Berardi (65-11m), dok je pogodak za brončane s posljednjeg SP-a zabio Charles De Ketelaere (86).

Dodajmo i kako su Belgijanci tijekom susreta tri puta gađali okvir suparničkog gola. U 25. minuti Alexis Saelemaekers je pogodio vratnicu, u 61. minuti vratnicu je pogodio i Michy Batshuayi, dok je Yannick Carrasco u 82. minuti pogodio stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je u prvom izdanju Lige nacija slavio Portugal nakon što je u finalu pobijedio Nizozemsku sa 1-0.

Treće mjesto osvojila je Engleska koja je boljim izvođenjem jedanaesteraca porazila Švicarsku sa 6-5 nakon što je susret završio bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE: Španjolska - Francuska 1-2 (Oyarzabal 64 / Benezema 66, Mbappe 80)

ZA 3. MJESTO: Italija - Belgija 2-1 (Barella 47, Berardi 65-11m / De Ketelaere 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE: Četvrtak, 7. listopada (Torino): Belgija - Francuska 2-3 (Carrasco 37, Lukaku 40 / Benzema 62, Mbappe 69-11, T.Hernandez 90)

Srijeda, 6. listopada (Milan): Italija - Španjolska 1-2 (Pellegrini 83 / Ferran Torres 17, 45+2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KONAČAN POREDAK:

1. Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Španjolska

3. Italija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Belgija

96' - GOTOVA JE UTAKMICA. FRANCUSKA JE OSVOJILA LIGU NACIJA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' - Lloris je obranio nevjerojatno, čistu priliku Furije. Drama na vrhuncu, Francuzi se grčevito brane.

93' - Španjolci u napadu. Tricolori se brane.

90' - Pet minuta će se igrati još.

89' - Španjolska je u napadu. Jao, nije uspjelo to. Odmah kontra Tricolora, Mbappe je iz izgledne pozicije tukao s nekih 14 metara ali obranio je to Simon.

86' - Tricolori napadaju.

80' - GOOOL - Mbappe zabija za 2-1. Gledat će to ipak VAR, je li zaleđe? Nama je tako izgledalo. Mbappe je krenuo u sprint nakon sjajno dodane lopte Hernandeza i sjajno zabio. Gol je priznat.

75' - Travnjak je napustio maloljetni, 17-godišnji Gavi koji je danas pokazao da je fantastičan igrač. Zamijenio ga je Koke.

73' - Rodri je izborio korner.

72' - Mbappe je tukao po podu s nekih 13 metara ali nije pogodio dobro loptu. Što se sad događa u utakmici sad? Redaju se šanse. Nakon onakvog prvog dijela, jalovog, bez šansi u biti.

68' - Zahuhtalo se u Milanu i sad sve sijeva.

67' - GOOOL: Karim Benzema zabio je čudesni pogodak s nekih 14 metara iz kosa, malo s lijeve strane. Ovo je njegov 92 nastup za Tricolore i gol broj 33. 1-1.

64' - GOOOL: Španjolska vodi 1-0. Što ti je nogomet. Prvo je Benzema pogodio prečku, a na drugoj je strani zatim Oyarzabal zabio za vodstvo Španjolaca 1-0.

64' - Vratnica Tricolora. Iz prvog udarca Francuza u okvir u ovom dvoboju Mbappe je pogodio prečku.

55' - Pogba i Mbappe imaju svaki po žuti. Kod Španjolaca nitko.

53' - Kakva šansa, Sarabia je pokušao ubaciti u peterac s lijeve strane iz polukontre ali prebrzo je to bilo za Oyarzabala. I onda odmah polukontra Francuza, Mbappe je bio u naletu bez lopte, utrčao je u kazneni prostor ali niti njegov brzi hitri sprint nije bio dovoljan za nešto više od kornera za Francusku.

51' - Francuzi nešto življi u nastavku ali tako je bilo i na početku utakmice, pa su ih Španjolci dugim držanjem lopte ugasili, umrtvili.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+2 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Kao da su se večerašnji akteri dogovorili tko da prvi gol - pobjednik! Francuska je otvorila bolje ali morala je prepustiti igru, loptu Španjolcima. Također, Francuzi su ostali bez Varanea koji se ozlijedio. 67% u odnosu na 33% Francuza su Španjolci imali loptu u svojim nogama. No, i jedan jedini udarac na gol, onaj Sarabije. Francuzi su imali također jednu šansu, onu Benzeme.

39' - Pogba je pokušao lukavo prebaciti obranu Španjolske i ubaciti u kazneni prostor svom suigraču ali čitaju njegovu namjeru braniči La Roje.

38' - 36 put ove dvije reprezentacije igraju jedna protiv druge.

31' - Ovo definitivno i nije najuzbudljivije finale koje smo gledali ali nadamo se kako će utakmica biti zanimljivija.

28' - To je ta Španjolska s Gavijem i Rodrijem. Gavi ima samo 17 godina a protiv Italije je oduševio javnost. Furija drži loptu i plete mrežu. Tricolori čekaju šansu iz kontre.

23' - Španjolci sad drže loptu.

20' - Deschampsova momčad ima više od igre i dominira za sad u Milanu. Visokim presingom odmah sprječava Furiju da napravi bilo kakvu akciju.

11' - Španjolci su izašli na polovicu Francuske i došli u zonu udarca. Sarabia je pucao nakon dodavanja Ferrana Torresa. Obranio je to Lloris bez većih problema, ali i Furija je pokazala da može zaprijetiti.

8' - Tricolori su opasni i agilni. Dobar sad ubačaj Pavarda s desne strane, a Laporte to izbacuje za novi francuski korner. Francuska napada.

6' - Kakva velika prilika - Ajmeee, kako je sada fantastično Pogba proigrao za Benzemu koji je zaobišao vratara Furije i pokušao dodati u peterac. Napadač Reala je loše reagirao kod zaobilaženja golmana, a ionako bi VAR vjerojatno reagirao na sumnjivu situaciju. Čini se kako je ipak Benzema bio za dlaku prebrz.

5' - Na početku obje reprezentacije ispituju snage.

0' - Počela je utakmica.

20.20. - Objavljeni su i sastavi.

Francuska je zauzela svoje mjesto u tek drugom finalu UEFA-ine Lige nacija zahvaljujući uzbudljivom polufinalnom povratku protiv Belgije, genijalnoj predstavi Thea Hernándeza koji je u Torinu briljirao i naposljetku svoju igru okrunio pogotkom.

Image
SLAVLJE NA STADIONU JUVENTUSA /

Italija osvojila treće mjesto u Ligi nacija, Belgijanci tri puta gađali okvir gola

Image
SLAVLJE NA STADIONU JUVENTUSA /

Italija osvojila treće mjesto u Ligi nacija, Belgijanci tri puta gađali okvir gola

Tricolori srušili Belgiju

U namjeri da se iskupe za rano ispadanje u osmini finala na Euru, svjetski prvaci pokazali su impresivnu kolektivnu hrabrost protiv Romelua Lukakua i Coa kako bi zaslužili napad na još jedan trofej. Do Belgije su Francuzi imali samo jednu pobjedu u zadnjih šest utakmica, na poluvremenu su u Torinu gubili 0:2, ali koncentracija ogromne kvalitete u konačnici je Francuzima donijela finale.

Furija očitala lekciju svjetskim rekorderima Talijanima

Španjolska je u međuvremenu uživala u mirnijoj ruti do finala Lige nacija. Momčad Luisa Enriquea ispratila je europskog prvaka Italiju u Milanu, čime je okončan talijanski svjetski rekord bez poraza. Dvojica finalista posljednji put su se sreli na velikom turniru na Euru 2012., kad je La Roja slavila s 2-0 zahvaljujući Xabiju Alonsu i njegova dva gola u 19. i 91. minuti (penal), na 100. međunarodnom nastupu ove legende španjolskog nogometa.

Španjolci sanjaju, čekaju povratak na vrh

Kad smo kod Eura 2012. u Poljskoj i Ukrajini, Španjolci od tog turnira čekaju povratak na vrh, od slavnih dana Vincentea del Bosquea živi španjolski san o novom trofeju. Istina, nije ni Euro ni Mundial, ali je ipak trofej koji bi ih vratio u igru i još bitnije, ovu novu mladu momčad usmjerio putevima pobjeda, zacementirao na velikoj nogometnoj reprezentativnoj sceni.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo