CITY SVLADAO UNITED I STAVIO ŠAMPANJAC NA HLAĐENJE: / Marš Guardiolinih trupa Old Traffordom za rekord Premier lige

Image
Foto: AFP

Mančesterski derbi završio je pobjedom City protiv Uniteda, a bilo je 2-1

10.12.2017.
19:44
AFP
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja načinili su veliki korak prema osvajanju naslova prvaka nakon što su u derbiju 16. kola na Old Traffordu pobijedili gradskog suparnika United 2-1 i sada imaju čak 11 bodova prednosti. Engleski mediji su ogled u 'kazalištu snova' opisali kao ključnom utakmicom u borbi za naslov prvaka. City bi pobjedom pobjegao na velikih 11 bodova prednosti, dok bi United slavljem smanjio zaostatak na pet bodova i tako vratio neizvjesnost u Premiership. Na koncu su posve zasluženo slavili gosti i navijači 'Građana' već mogu staviti šampanjac na hlađenje. Na koncu sezone dio premije za naslov prvaka trebao bi dobiti i napadač Uniteda Romel Lukaku koji je s dvije 'asistencije' bio krivac za oba gola Cityja, a u 85. minuti je zapucao zicer za 2-2.

Pričat će se o Lukakuu

City je poveo u 43. minuti nakon ubačaja Kevina de Bruynea iz kornera. Lopta se od Lukakua odbila do Davida Silve koji je s pet metara zakucava pored nemoćnog Davida De Gee. United je izjednačio samo dvije minute kasnije nakon katastrofalne reakcije Cityjeve obrane. Prvo je loše reagirao Otamendi, a potom je Delph prsima spustio loptu do Marcusa Rashforda koji je poklon iskoristio zabivši za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do novog vodstva gosti su došli u 54. minuti. David Silva je izveo slobodan udarac ubacivši loptu u kazneni prostor Uniteda, a Lukaku je pokušao ispucati loptu, no pogodio je svog suigrača. Lopta se odbila do Otamendija koji baš kao i Silva, s pet metara zabija pored španjolskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku je svoje pogreške mogao ispraviti u 84. minuti, no s pet metara je pogodio ravno u glavu Edersona, a brazilski vratar je potom obranio i odbijanac Juanu Mati.

Savršenstvo Cityja

Bila je to druga pobjeda 'Građana' u posljednjih osam međusobnih susreta, a zanimljivo i prvu su ostvarili na Old Traffordu. U rujnu prošle godine također je bilo 2-1. City je ovom pobjedom prudužio niz bez poraza ove sezone, u 16. kola momčad Pepea Guardiole je ostvarila 15 pobjeda i remi uz impresivnu razliku pogodaka 48-11. Njihov niz od četrnaest utakmica s osvojena tri boda rekordan je za englesko prvenstvo kad je u pitanju niz utakmica u istoj sezoni, preciznije, isti takav imao je i Arsenal 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jose Mourinho je, pak, upisao svoj deveti poraz u ogledima sa Josepom Guardiolom. Nitko nikad nije više puta slavio protiv portugalskog stručnjaka od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo