CITY SE JOŠ MOŽE IZVUĆI I SPASITI STATUS MEĐU ELITOM: / Upravo su započeli svoju posljednju bitku, a na kraju čak mogu i dobiti rat

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

ICFC je objavio da je provedena istraga ustanovila 'ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine'

26.2.2020.
15:11
AFP
VOYO logo

Sportski arbitražni sud (CAS) je u srijedu potvrdio da je zaprimio žalbu engleskog prvoligaša Manchester Cityja na odluku o izbacivanju iz Lige prvaka na dvije godine zbog kršenja financijskog fair-playa.

"Žalba je upućena protiv odluke sudskog vijeća Povjerenstva za financijsku kontrolu klubova (ICFC) donesene 14. veljače 2020.", priopćio je CAS navodeći kako trenutačno "nije moguće" reći kada će biti donesena odluka o žalbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Manchester City manager Pep Guardiola during the Premier League match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park, London Crystal Palace v Manchester City, Premier League - 19 Oct 2019, Image: 477875496, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Ian Stephen/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sudsko vijeće ICFC-a je 14. veljače donijelo odluku o isključenju aktualnog engleskog prvaka na dvije godine iz Lige prvaka uz kaznu od 30 milijuna eura. Naime, ICFC je objavio da je provedena istraga ustanovila "ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine". City se tereti da je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage. Kazna stupa na snagu od sezone 2020./2021., ali zbog žalbe bi se cijeli proces mogao prolongirati. Iako je teško očekivati da će CAS poništiti odluku UEFA-e, ne treba isključiti i tu mogućnost.

Manchester City večeras igra utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo