CITY S KAPITALOM NA UZVRAT: / U utakmici punoj preokreta i s pet golova Guardiolina momčad s igračem manje svladala Schalke

Image
Foto: AFP

City pred svoju publiku donosi 3-2 pobjedu

20.2.2019.
22:57
AFP
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja slavili su 3-2 na gostovanju kod Schalkea u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka koja je igrana na Veltins Areni. Engleski prvak do pobjede je došao u utakmici punoj preokreta, odnosno nakon vodstva 1-0 pa zaostatka 1-2. Gol odluke postigao je Sterling u 90. minuti susreta. Uzvrat se igra 12. ožujka u Manchesteru.

Greška vratara dovela do prvog gola

City je od prve minute dominirao i pritisak gostiju urodio je plodom u 18. minuti kada je Sergio Agüero zabio nakon velike pogreške vratara Ralfa Fahrmanna. David Silva je presjekao jedno loše dodavanje domaće 'jedinice' i asistirao Agüeru koji je zabio u prazna vrata za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Građani' su nastavili sa svojom igrom i činilo se kako će do poluvremena zabiti još koji pogodak. Međutim, dogodio se veliki obrat i Schalke je u završnici prvog dijela okrenuo rezultat iz dva kaznena udarca, a oba je realizirao Nabil Benztaleb. Prvog je zabio u 38. minuti nakon što je Otamendi igrao rukom, a drugog u 45. minuti nakon što je Fernandinho povukao Sanea.

https://cdnja.r.worldssl.net/mp4/pq/PQMX.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City s igračem manje

U 68. minuti gosti su zapali u nove probleme nakon što je Otamendi dobio drugi žuti karton i morao ranije napustiti teren. City je i s igračem manje jurnuo po izjednačenje i uspio je poravnati rezultat sjajnim golom Leroya Sanea iz slobodnog udarca u 85. minuti.

Međutim, City nije na tome stao i u 90. minuti Sterling je zabio za pobjedu 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je u posljednjih 14 susreta upisao 13 pobjeda i poraz od Newcastle Uniteda, dok je Schalke u zadnjih 11 susreta zabilježio samo tri pobjede. Schalke je dobio samo tri od zadnjih devet domaćih utakmica LP, a pritom je primio čak 21 gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo