Ovako vise ne moze: 'Vatreni su atomska bomba'

Legendarni bivsi izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Ciro Blazevic odaslao je nimalo dvosmislenu poruku aktualnom izborniku Niki Kovacu.

12.9.2014.
9:54
VOYO logo

"Znas li, sine, sto znaci biti na celu reprezentacije? U rukama drzis atomsku bombu. Ako je vec tako, onda slijedi proceduru i postuj elementarne zakone. Ne upustaj se u akrobacije koje nitko ziv ne razumije", izjavio je Blazevic u razgovoru za Sportske novosti.

Priznao je i vlastitu pogresku u komentaru Kovaceve postavke igre na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Brazila u utakmici u kojoj su Vatreni poveli, ali na kraju izgubili 3:1. Vatreni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon one utakmice s Brazilom na Svjetskom prvenstvu rekao sam ‘bravo majstore, ovo si svjetski postavio’, ali shvatio sam da sam pogrijesio u procjeni cim sam vidio kako je komponirao momcad za Meksiko. Zaletjeli ste se i vi novinari s tom pricom o njemackom mentalitetu koji ce novi sef ucijepiti momcadi."

Pomogli bi Kovacu svakako savjeti iskusnijih trenera, ali on ih nece zatraziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovac, nazalost, ima tu crtu arogancije i ponosa koja ga sprjecava da zatrazi savjet iskusnijih. U stozeru ima valjda 20 pomocnika, a svi skupa nemaju tri utakmice na klupi. On, na primjer, nakon svih kritika poslije Brazila i dalje ustrajava na Rakiticu kao defenzivnom veznom igracu. Da bi igrao na toj poziciji, nogometas mora imati 80 posto afiniteta za obranu. Kod Rakitica su omjeri upravo obratno rasporedeni, on je naglaseno napadacki orijentiran", objasnjava Blazevic.

U kuloarima kruzi informacija da je narusen izbornikov autoritet u reprezentaciji, a nacuo je to i sam Ciro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Varaju se svi koji misle da trener svoj autoritet cementira vikom i galamom. Igraci u prvom redu respektiraju znanje i brzo provale znas li ili ne znas. Ne bih volio da Niko Kovac padne, malo mi ga je i zao u ovoj situaciji. Mislim da je on izrazito moralan covjek, rekao bih cak moralna vertikala. Samo... Kada bi to bio kriterij, onda bismo reprezentaciju mogli dati u ruke i kardinalu Josipu Bozanicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo