ĆIRO SE PRISJETIO SVOG ZADNJEG RAZGOVORA S BARIĆEM / 'Bosanska budalo, kako ne bih znao tko me zove...'

Svoj odnos s Barićem komentirao je i Nikola Jurčević koji je s njim proveo četiri godine u Salzburgu, gdje mu je Herr Otto bio trener

15.12.2020.
9:22

U Zagrebu je proteklog vikenda u 88. godini preminuo Otto Barić, jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera svih vremena i bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Legendarni trener Ćiro Blažević bio je blizak s Barićem, a čuo se s njim dva tjedna prije njegove smrti. Za RTL je opisao svoj zadnji razgovor s Barićem.

"Nazvao sam ga i pitao zna li tko ga zove. A on mi kaže: 'Bosanska budalo, kako ja ne bih znao tko me zove…", ispričao je Blažević pa nastavio u ozbiljnijem tonu.

"Odgovorno tvrdim da se radilo o istinskom džentlmenu, velikom treneru koji je bio jedan pedagog. Više pedagog nego vođa. U Austriji je napravio internacionalne rezultate.

Zagrebačka stara škola

Svoj odnos s Barićem komentirao je i Nikola Jurčević koji je s njim proveo četiri godine u Salzburgu, gdje mu je Barić bio trener.

"Sjajan je bio kao osoba, bio je vrlo komunikativan i vrlo duhovit. Rekao bih, prava ona zagrebačka stara škola, omiljen svugdje, pogotovo u Austriji", rekao je Jurčević pa se prisjetio jedne anegdote:

"Bila je jedna situacija kad sam došao pola sata kasnije u hotel na spavanje. Bio je to kršenje discipline i Otto mi je u tom trenutku rekao: 'Jurica, budem te kaznil', kako je on govorio na jedan svoj specifičan način. Morao sam platiti 2000 šilinga, a ja sam očekivao kaznu 2000 maraka. Naravno, ne trebam ni reći da tu kaznu nikad nisam platio", zaključio je Jurčević svoju priču.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali