Ćiro: 'Majko moja, kakav užas!'

Kad se spomene Grčka, Ćiro Blažević dobije nadljudsku inspiraciju. Tako je bilo i ovoga puta.

4.10.2011.
11:35
VOYO logo

"Bilo je to nakon splitskih remija s Dancima i Slovencima. U tom trenutku ja visim tako da mi se noge vide, klima je totalno protiv mene, a na čelu hajke Vinko Brnadić iz Dubrovnika, poznat kao peti ortak u slučaju Dubrovačka banka, koji preko mojih leđa traži publicitet", briljira trener svih trenera, kao u najboljim danima.

Osobiti dojam na igrače tada je ostavio njegov govor u svlačionici. Ćiro je potom izišao iz svlačionice i pogledao prema tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam da 5.000 navijača skandira: "Hrvatska, Hrvatska!" Mislio sam da je to zbog mene, jer su me u PAOK-u obožavali, a kasnije sam čuo da je to zbog toga što u Solunu ne podnose igrače iz Atene. Došao sam opet pred igrače i kazao: "Pa mi i ne igramo na stranom terenu", i u tom trenutku više nisam bio onako potišten i tih, nego sam se pretvorio u vođu i počeo vikati. I tada mi se dogodila strašna neugodnost – izletjelo mi je zubalo i otkotrljalo se po podu svlačionice! Majko moja, kakav užas! A moji igrači, moja djeca, oborili glave i prave se da nitko ne vidi kako ja grebem po podu i lovim svoj gebis!"

Ostalo je povijest, Šuker je u 74. minuti zabio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ali smo se mučili, nismo mogli zabiti. I onda Slaven Bilić, moj heroj iz Soluna, iznese loptu iz zadnje linije i preda je strijelcu Šukeru. Sjećam se, Ivanković me upozoravao: 'Šefe, pa Bilić ne drži svoju poziciju!' A ja kažem: 'Pa nisam mu ja to rekao, pusti ga, vidiš da kraj Grka prolazi kao da su pješaci! Tada smo i Marića stavili na beka..."

Ćiro je u Grčkoj 'radio samo jedno ljeto', u PAOK-u iz kojeg je otišao zbog 'šuškavih' razloga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo sam naučio samo jednu grčku riječ – avrio, sutra. S predsjednikom sam dogovorio izvjestan iznos i kad god sam ga pitao za lovu, rekao bi mi – avrio. I onda ja avrio lijepo uzmem kofere i odem. Ispraćaj je bio dirljiv, zaustavljali su promet, nisu mogli vjerovati da odlazim, takav navijači fanatizam nigdje nisam doživio", kaže Blažević i na kraju daje savjet Biliću:

"Slaven ima savršen uvid u svoje snage. Najvažnija mu je zadaća uvjeriti igrače da budu svjesni svoje moći, da su bolji od Grka, da stvori ambijent, ubrizga im motiv i naša klasa morala bi presuditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će biti baš tako...

Vezani članci:

arti-201109160477006 arti-201109151061006 arti-201109091036006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo