Vatrena renesansa /

Ćiro Blažević za RTL Danas: 'Ova generacija je toliko dobra da Grci jedino kod Gige u šupi mogu nešto napraviti'

'Ja znam bolje od svih što znači kad vas tribine ne vole. Ja sam bio "Ćiro pederu' i to tako da cijeli orkestar stadiona to viče. A jučer su navijači bili 12. igrač koji ih je cijelu utakmicu pratio', izjavio je Ćiro za RTL Danas

10.11.2017.
18:42
VOYO logo

Navijači su se vratili na tribine, Hrvatska preporođena na terenu, pala je Grčka s lakoćom, a izbornik Dalić slavi se kao pravi vođa koji bi reprezentaciju trebao vratiti u sam vrh svjetskog nogometa. 

Prvi puta u pet godina, nakon utakmice sa Srbijom, stadion na Maksimiru bez praznog mjesta. Više od 30 tisuća navijača, a na krilima neviđene atmosfere Modrić, Rakitić, Kalinić, Kramarić i vatreno društvo pružili su igru koja jamči Dalićevoj vrsti plasman na Svjetko Prvenstvo u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatrene" preporođene pod Dalićem u RTL-u Danas analizirao je brončani izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Ide li Dalićeva Hrvatska u Rusiji dalje od Ćirine u Francuskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo rado bih stavio tu hipoteku pred sve njih. Jer ova generacija, ovaj kapacitet, ovaj koncentrat talenta koji je naša reprezentacija jučer tako obilno manifestirala, ona mora imati ambicije za najviši nivo.

Zašto toliko briljiraju uz Dalića, a nisu mogli uz Čačića? 

To je jako složeno pitanje, u jednoj drugoj prilici, na kavi, vam mogu sve otkriti. Ali to su dva različita tipa, Dalić je lider, on može povesti, galvanizirati, utjecati na igrače, Čačićev autoritet je vrijeme izlizalo i onda je teško dobiti ono što je Dalić dobio jučer. A to je bila potvrda da je Dalić pravi izbornik.

Imaju li Grci šanse vratiti se?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli bi kod mene u Bosni: "Kod Gige u šupi". Tamo mogu eventualno nešto napraviti, ali sam gotovo siguran da ćemo ih i tamo pobijediti jer razlika u kvalitetu je uistinu evidentna. S ovakvom igrom i podrškom vratili su izgubljeno samopouzdanje i ne vjerujem da nećemo i tamo slaviti.

Svaka pohvala navijačima. Kako komentirate činjenicu da nema mrlje nakon dugo vremena u navijanju s tribina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impuls navijačima dolazi s terena. Publika je odmah shvatila da danas ima svoju reprezentaciju koja će sve učiniti da im da zadovoljština i oni su ih cijelu utakmicu pratili i bili 12. igrač. Ja znam bolje od svih što znači kad vas tribine ne vole. Ja sam bio "Ćiro, pederu" i to tako da cijeli orkestar stadiona to viče. Bilo je naravno i onog drugog. U svakom slučaju, nadam se i želim da Dalić nastavi u ovom duhu jer ima kapacitet da ostvari jednu karijeru s ovom divnom reprezentacijom i da postigne i najveće cijeve.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo