'To je sigurno ubrzalo smrt Vlatka Markovića'

Ćiro Blažević bio je u šoku kad je čuo za smrt dugogodišnjeg kolege Vlatka Markovića, tim više što je tek u razgovoru za Sportski.net čuo tužnu vijest. 'Ma nemojte mi to govorit, o Bože...

23.9.2013.
11:25
VOYO logo

Vlatko Markovićpreminuo je u noći s nedjelje na ponedjeljak u zagrebačkoj bolnici Rebro, duže je vrijeme bolovao od Alzheimerove bolesti, a posljednjih je dana dobio upalu pluća, koja je dodatno pogoršala zdravstveno stanje.

"Ma nemojte mi to govorit. O Bože...", ostao je u šoku Ćiro Blažević, a kad se malo pribrao, prisjetio se lika i djela dugogodišnjeg prijatelja, s kojim i nije uvijek bio u najboljim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potresen sam, da ti budem iskren, da je Vlatko Marković umro tako naprasito, iako se u posljednje vrijeme pričalo da je slabo. Mislim da nitko ne može zanemariti činjenicu da je obilježio i hrvatski i jugoslavenski nogomet i da je otišao pod vrlo nepopularnim uvjetima, vidjevši one koji su sve to organizirali, njegov odlazak... Znate, to je sigurno ubrzalo njegovu smrt. Ali on je kroz ovaj dugi period ostao častan i pošten čovjek koji se nije ogriješio o neke stvari, a to su novci. Nikad nije nikakav kaos napravio, prevaru."

Dugo se poznajete, jeste li se čuli ili vidjeli u posljednje vrijeme? Nismo se čuli ni vidjeli, ali imao sam informacije o njegovom stanju. Nisam mu htio na muku pristajat. Iako, mnogi su mi rekli da je pitao za mene u bolnici, što je meni bilo drago. Znaš, mi nismo uvijek bili istomišljenici, ali smo ipak bili vezani. Tako da je vrlo često znao reći: 'Ćiro, moj rođak...'"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po čemu ga se najviše sjećate? Po mnogo stvari, on je dugo trajao. Bio je jugoslavenski reprezentativac, pa je bio vrlo značajan trener, napravio je jedan kratki pasaž u Francuskoj, ustvari, i ne baš kratki, bio je trener Nice, bio je vrlo značajan. Ne možemo zanemariti ni da je bio izbornik hrvatske reprezentacije, a onda na kraju, ne znam da je itko drugi toliko dugo bio predsjednik HNS-a. Da nije vrijedio, ne bi se tako dugo održao. A privatno ga se sjećam po onoj njegovoj legendarnoj uzrečici: 'Nema nikih problema.' Baš me je pogodilo kad si mi rekao, šok je evidentno prisutan i kod mene, tako da sam morao odmah cigaru zapalit", zaključio je Ćiro.

//www.youtube.com/embed/4SUs2QYNLhE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dubokoj boli i žalosti obavještavamo cjelokupnu javnost da nas je u 77. godini napustio bivši igrač i trener Dinama, dugogodišnji nogometni djelatnik i legenda modrog kluba Vlatko Marković.

Posljednjih godinu dana bivši se igrač i trener borio s Alzheimerovom bolešću, a bitku za život izgubio je nakon upale pluća, koja je dodatno pogoršala njegovo zdravstveno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlatko Marković velik je dio karijere proveo u modrome klubu. Od 1958. do 1966. godine nastupao je za prvu momčad kao jedan od ključnih obrambenih igrača. On nije samo uspješno igrao u obrani, nego je bio dobar igrač i u napadu. Vlatko je bio borben i hrabar, odlično je igrao glavom i imao je odličan pregled igre. Tijekom karijere u Dinamu odigrao je 252 utakmice i postigao četiri pogotka. Za vrijeme igračke karijere bio je i reprezentativac, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 16 utakmica.

Vlatko Marković nije u Dinamu proveo samo dio igračke karijere, nego je u nekoliko navrata vodio Dinamo kao glavni trener. Za vrijeme prvog mandata (1978.-1980.) Vlatko je s modrim klubom 1980. godine osvojio Kup Jugoslavije nakon vrijedne pobjede nad Crvenom zvezdom 1:0 u Zagrebu te remija 1:1 u Beogradu. U kasnijim mandatima, u sezoni 1983./1984. te 1990./1992., Vlatko je ostvario još nekoliko uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao kruna njegove karijere izvan terena bilo je golemo priznanje kad je 1998. izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Kroz niz godina Savez je učinio kvalitetnijim, 2001. mu je osigurao i dom u Rusanovoj te je 2012. godine proglašen počasnim predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza.

GNK Dinamo na čelu s upravom, igračima i stručnim stožerom ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Vlatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo