CICO PREDSTAVIO POMOĆNIKE I NAJAVIO ATRAKTIVAN DINAMO: / 'Moramo obraniti obje krune i ostati što dulje u Ligi prvaka'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

U prostorijama Dinama predstavljeni su novi trener Zlatko Kranjčar i sportski direktor Marijan Vlak, a od kluba se oprostio Zoran Mamić koji je dosad obnašao obje spomenute funkcije.

24.6.2016.
14:30
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Mamić je postao trener Al-Nassra iz Saudijske Arabije, a na klupi će ga zamijeniti Kranjčar kojem će to biti treći trenerski mandat u Dinamu. U prva dva je osvojio dva naslova i uveo klub u Ligu prvaka.

Image
MAMIĆ SA SUZAMA U OČIMA PRIZNAO: /

'Događaji oko kćeri prelili su čašu, zato sam odlučio otići'

Image
MAMIĆ SA SUZAMA U OČIMA PRIZNAO: /

'Događaji oko kćeri prelili su čašu, zato sam odlučio otići'

'Mladi prerano odlaze'

"Bio sam malo zatečen i počašćen naglom ponudom. Nisam očekivao da će Zoran otići, a iznenadilo me da su odmah u meni vidjeli osobu koja će ga zamijeniti. Krenuo sam odmah s poslom, Zoran mi je dao informacije o momčadi. Našao sam suradnike, Vlak će biti sportski direktor i moj prvi asistent, a drugi asistent već radi u klubu, Željko Sopić ima iskustva sa samostalnim vođenjem momčadi u Rudešu. Nastavljamo gdje je Zoran stao i imamo veliku odgovornost nadograditi igru i momčad i osvajati trofeje", rekao je u uvodu popularni Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: sd, Petar Glebov/PIXSELL

Marijan Vlak i Zlatko Kranjčar

Kranjčar je potvrdio da će Dinamo na pripremama igrati protiv Steaue, Panduriija i Kopenhagena. No, još uvijek nije siguran koga će sve imati u kadruu predstojećoj sezoni.

"Imamo puno kvalitetnih mladih igrača i svi bacaju oko na njih, a propisi nam otežavaju da ih zadržimo. I ljudi iz njihove okoline ih usmjeravaju da što prije realiziraju transfer, što je pogrešno. Treba ostati do 21. ili 22. godine kad prođu bolesti mladog igrača, tada će im biti lakše u inozemstvu. Pojačanja? Imamo kvalitetan kadar, a ako se tijekom priprema pokaže da nam je nešto potrebno, potražit ćemo", rekao je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trudit ću se animirati publiku'

Jedan od razloga zbog kojih se Dinamo odlučio za Kranjčara je i nada da će vratiti publiku na maksimirske tribine.

"Što treba da se publika vrati? Rezultat, kvaliteta, ali i drugi elementi, a nemojmo zanemariti i da je televizija odnijela puno publike sa stadiona, baš kao i infrastruktura koja nam nedostaje da bi gledatelj imao komfor. Ja ću se potruditi da animiram publiku, ne samo usmeno, nego i kvalitetom igre i rezultata. Gledat ćete atraktivan Dinamo jer ima takvu kvalitetu igrača, imamo imperativ obraniti dvije krune. Imamo i obvezu ostati u Ligi prvaka što dulje", zaključio je Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo