ŠTO ĆE BITI S KOVAČIĆEM / Chelsea pripremio 230 milijuna eura za tri megazvijezde, jedan igra na poziciji Vatrenog

Image
Foto: Profimedia

Trener Thomas Tuchel već je navodno odlučio koga želi dovesti

1.6.2021.
12:15
Profimedia
VOYO logo

Nakon što su iznenadili svijet i uzeli Ligu prvaka, u Chelseaju izgleda spremaju novu rekonstrukciju, odnosno planiraju dovesti nekoliko zvučnih imena kako bi sljedeće sezone bili spremni napasti prvo mjesto u Premiershipu, a možda i obraniti naslov Lige prvaka.

Vlasnik kluba, Roman Abramovič, odlučio je, kako pišu engleski mediji, uložiti još 230 milijuna eura u nove igrače i to ne bilo kakve već trojicu igrača vrlo zvučnih imena. Trener Thomas Tuchel već je navodno odlučio koga želi dovesti, a sve se svelo na ovu trojicu: Romelua Lukakua, Declana Ricea i Adamu Traorea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOMIČNA LI PRIZORA /

Kovačić držao govor pred cijelom reprezentacijom, Modrić ga malo zadirkivao

Image
KOMIČNA LI PRIZORA /

Kovačić držao govor pred cijelom reprezentacijom, Modrić ga malo zadirkivao

Declan Rice na meti je brojnih engleskih velikana, jer za njim je sjajna sezona u West Hamu, a to znači da će ga Chelsea morati masno platiti. On trenutno vrijedi 65 milijuna eura, a odšteta mu sigurno neće biti manja od te svote. Ono što je zanimljivo, Rice igra na poziciji defenzivnog veznog gdje igra i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, kao i N'Golo Kante, bez kojeg je vezni red Chelseaja nezamisliv, pa bi posljedično tu mogla nastati velika gužva.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Mateo Kovacic/Profimedia

Najskuplje pojačanje

Nadalje, Adama Traore također je već neko vrijeme na izlaznim vratima Wolverhamptona, a on bi se savršeno uklopio u Tuchelovu 3-4-2-1 formaciju u kojoj bi imao ulogu takozvanog "wing" beka. Traore je najjeftiniji od spomenute trojice i prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu dolazimo i do najvećeg pojačanja, a to je napadač Romelu Lukaku. Lukaku je prije deset godina potpisao upravo za Chelsea, ali putevi su im se u međuvremenu razišli i Belgijanac zapravo nikada nije dobio pravu priliku u dresu londonskih plavaca.

Lukaku je u netom završenoj sezoni bio ponajbolji igrač cijele Serie A, a predvodio je Inter prema naslovu prvaka s 24 gola i devet asistencija. Ono što će tu biti problem za Chelsea jest cijena. Lukaku prema TM-u vrijedi 100 milijuna eura, ali kako je Inter u teškoj financijskoj krizi možda pristanu i na nešto manje od toga, iako to nije baš izgledno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo