PRASAK / Engleski velikan poludio za Gvardiolom i ne odustaje, međutim jedan bitan detalj zadaje glavobolje američkom milijarderu

Image
Foto: Profimedia

'Gvardiol je prvi put privukao interes Chelseaja tijekom svojih dana sa zagrebačkim Dinamom, a zapeo je za oko nekima od najboljih europskih igrača otkako je 18,8 milijuna eura (16,7 milijuna funti) prešao u Njemačku'

3.3.2023.
7:20
Profimedia
VOYO logo

Sigurnost trenersko-managerskog posla za Grahama Pottera u Chelseaju pretrpjela je veliki udar u posljednjih 12 dana i njegova stolica, odnosno funkcija u klubu je ugrožena, trese se... Poraz od Tottenhama prošlog vikenda bio je najnoviji razočaravajući učinak u nizu loše obavljenih zadataka na terenu Potterovih igrača...

Chelsea obnovio interes za Gvardiola

Prema španjolskom izdanju Sporta, Luis Enrique i Zinedine Zidane su 'u utrci' za njegovu Pottera, ako se donese odluka o razlazu. Enrique je nedavno napustio svoju ulogu izbornika španjolske reprezentacije nakon što su ispali u šesnaestini finala Svjetskog prvenstva. Chelsea je obnovio interes za središnjeg braniča Red Bull Leipziga, fantastičnog našeg Joška Gvardiola, prema izvješćima koji dolaze iz otočkih medija.

"Plavi su dugogodišnji štovatelji Hrvata nakon njegovih nastupa u Bundesligi. Gvardiol je prvi put privukao interes Chelseaja tijekom svojih dana sa zagrebačkim Dinamom, a zapeo je za oko nekima od najboljih europskih igrača otkako je 18,8 milijuna eura (16,7 milijuna funti) prešao u Njemačku", stoji u pisanju portala Football London koji ističe da je Chelsea i dalje ozbiljno zainteresiran za Gvardiola, unatoč obilju središnjih braniča na raspolaganju Grahamu Potteru. Times je izvijestio da je Todd Boehly obnovio interes za Gvardiola uoči ljeta i prijelaza.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Gvardiol ima stavku u ugovoru

Međutim, američki milijarder se suočava sa skupim ultimatumom, tj stavkom u ugovoru koja Gvardiola čini skupim megapojačanjem. Pretpostavlja se da Gvardiolov novopotpisani ugovor uključuje otpusnu klauzulu koja stupa na snagu od 2024. Ako Chelsea želi potpisati s braničem, mora djelovati ove godine kako bi izbjegao plaćanje otpusne klauzule od 97 milijuna funti. Chelsea je potvrdio da je Andreyja Santosa vratio Vasco da Gameu na posudbu.

Santos (18 pridružio se Bluesima u siječanjskom prijelaznom roku za ugovor vrijedan16 milijuna funti. Veznjak tek treba igrati za Chelsea nakon što je dobio dozvolu da predstavlja svoju zemlju na Južnoameričkom prvenstvu za igrače do 20 godina, turniru koji je osvojio i završio kao najbolji strijelac.

Andrey Santos vraća se u Brazil

Izjava na klupskoj web stranici glasi:

"Andrey Santos vraća se u Brazil, ponovno se pridružujući svom prethodnom klubu Vasco da Gama na posudbi. Ovaj 18-godišnji vezni igrač potpisao je za Chelsea u siječnju iz kluba iz svog djetinjstva, kojem je pomogao da promakne u prvu ligu prošle godine. Sada ima priliku dalje se razvijati na toj razini. Otkako se pridružio Chelseaju, Santos je ostvario trijumf na međunarodnoj sceni. Brazil je osvojio prvenstvo Južne Amerike do 20 godina, a on je zabio u finalu protiv Urugvaja. Kao kapetan ekipe, Santos je bio najbolji strijelac turnira sa šest golova. Želimo Andreju sreću u brazilskoj Serie A."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo