Chelsea osvaja jackpot prijelaznog roka?!

Trener Porta Andre Villas-Boas raskinuo je ugovor s Portom i, čini se, napravio posljednji korak prema preuzimanju klupe Chelseaja.

21.6.2011.
13:25
VOYO logo

Radamel Falcao, najbolji strijelac Europske lige prošle sezone, spreman je napustiti Porto i krenuti stopama svojeg dosadašnjeg trenera Andrea Villas-Boasa, koji je odlučio napustiti klupu portugalskog prvaka.

Mali Mourinho sam je otkupio svoj ugovor, vrijedan 15 milijuna eura, a poslodavce u Portu o raskidu suradnje obavijestio je telefaksom, pišu portugalski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Porto je dobio obavijest od Andre Villas-Boasa da on raskida ugovor sa klubom aktivirajući odštetnu klauzulu", kratko su poručili iz pobjednika Europske lige.

Da bi prvo pojačanje Chelseaja u eri 33-godišnjeg portugalskog stručnjaka mogao biti Falcao, da se naslutiti iz izjava Claudija Mossika, agenta 25-godišnjeg Kolumbijca, koji je trenutno s reprezentacijom na pripremama za Copa Americu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako novi trener Chelseaja postane Villas-Boas, normalno je da će ga igrači bliski njemu slijediti. Ali u ovom trenutku, nemam još nikakvu informaciju o novoj destinaciji svojeg klijenta", rekao je Mossio.

Na Stamford Bridgeu Falcaa bi dočekala vrlo jaka konkurencija u vidu Didiera Drogbe, Nicolasa Anelke i Fernanda Torresa. Međutim, napadač Porta, koji je prošle sezone u 14 utakmica Europske lige zabio 17 golova, već je ranije izjavio da se ne boji nikakve konkurencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Chelseaju je mnogo dobrih napadača i Falcao bi se tek trebao izboriti za mjesto u momčadi", smatra Mossio.

Već ranije su postojale spekulacije da bi Falcao Porto mogao zamijeniti sjevernim Londonom, te sljedeće sezone nositi dres Spursa ili Topnika. Međutim, odštetni zahtjev od 30 milijuna eura prevelik je za Harryja Redknappa i Arsena Wengera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Arsenal i Tottenham su uvijek zainteresirani, ali ih u realizacija transfera sprječava odšteta od 30 milijuna eura koju trebaju platiti Portu", kaže Mossio, svjestan da je njegov klijent nakon prošle sezone u potpunosti zaludio Europu.

"Nakon prošlogodišnje sezone, njegovo ime ne prestaje se spominjati", zaključio je Mossio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106080766006 arti-201105191074006 arti-201105180581006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo