bitan je karakter / Chelsea čudesnim preokretom izbacio Leicester: Liverpool i Arsenal sigurni

Image
Foto: Richard Pelham/News Syndication/PIXSELL

Iako su i jedni i drugi imali prilike, posebno Diego Costa koji je za Chelsea ušao u drugom poluvremenu, odluka o pobjedniku pala je u produžetku

21.9.2016.
8:15
Richard Pelham/News Syndication/PIXSELL
VOYO logo

U utorak je odigrano osam utakmica engleskog Liga kupa, a u najzanimljivijem dvoboju londonski Chelsea je kao gost izbacio aktualnog prvaka Leicester City pobijedivši s 4-2 u produžetku, iako je domaća momčad u 34. minuti vodila 2-0.

Dvostruki strijelac za 'lisice' bio je Japanac Okazaki (17, 34). Chelsea je preko Cahilla uspio smanjiti u posljednjoj minuti prvog poluvremena, a do izjednačenja je Conteova momčad stigla u 49. minuti pogotkom Azpilicuete. Iako su i jedni i drugi imali prilike, posebno Diego Costa koji je za Chelsea ušao u drugom poluvremenu, odluka o pobjedniku pala je u produžetku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dodatnih 30 minuta Leicester je ušao s igračem manje, jer je u Poljak Wasilewski u 90. minuti isključen, zbog udarca laktom u glavu Diega Coste. Bio je to preveliki hendikep za momčad Caludija Ranierija, što su gosti iskoristili i u prve četiri minute produžetka s dva pogotka Fabregasa osigurali mjesto u 4. kolu Liga kupa.

Tamo su se lakoćom probili Liverpool i Arsenal, ali treće kolo je bilo kobno za dva prvoligaša koja su se sudarila s drugoligašima, iako su u oba slučaja momčadi iz Premier lige bile domaćini. Norwich je na Goodison Parku svladao Everton s 2-0, dok je Preston u produžetku svladao Bournemouth s 3-2. Sva tri pogotka za Preston postigao je Danac Simon Makienok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo