DOMINACIJA / Celtic opet prvak Škotske, uzeli 11. naslov u posljednjih 12 godina

Image
Foto: Profimedia

Za Celtic je ovo drugi naslov u nizu, 11. u posljednjih 12 godina, te 53. u povijesti

7.5.2023.
18:08
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Celtica osigurali su 53. naslov škotskog prvaka nakon što su u susretu 34. kola na gostovanju pobijedili Hearts s 2-0. Tako četiri kola prije kraja ima ju 13 bodova više od Rangersa koji je na svom Ibroxu porazio Aberdeen s 1-0.

Image
SAMO BOD /

Vlašić asistirao, Torino ispustio pobjedu u samoj završnici

Image
SAMO BOD /

Vlašić asistirao, Torino ispustio pobjedu u samoj završnici

Ključni trenutak utakmice igrane na Tynecastle Parku u Edinburghu dogodio se u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Hearts ostao s igračem manje nakon što je isključen Alexander Cochrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nasavku susreta Bhoysi su prelomili utakmicu golovima Japanca Kyoga Furuhashija (67) i Koreanca Hyun-Gyu Oha (80).

"Ovaj klub zahtijeva uspjeh. Sretan sam zbog igrača i navijača. Danas je zaista poseban dan. Ovo za mene predstavlja ostvarenje sna, svakodnevno raditi i predstavljati ovaj klub, predstavljati ove dečke. To je apsolutno zadovoljstvo," kazao je kapetan Callum McGregor za Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je klub kojem pobjede nikad ne dosade. Sjajno je biti dio ove fantastične atmosfere," dodao je vratar Joe Hart nakon što je Celtic upisao 34. susretu u nizu u svim natjecanjim bez poraza.

Za Celtic je ovo drugi naslov u nizu, 11. u posljednjih 12 godina, te 53. u povijesti. Rangers je i dalje rekorder s dvije titule više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rangers je u 34. kolu na svom Ibroxu pobijedio Aberdeen sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Todd Cantwell u 65. minuti. Borna Barišić i Antonio Čolak nisu nastupili za domaći sastav zbog ozljeda. Četiri kola prije kraja Celtic ima 95 bodova, Rangers je drugi sa 82, dok je Aberdeen treći sa 53 boda.

Celtic je ove sezone već osvojio Liga kup, a priliku za trostruku krunu imat će 3. lipnja kada će u finalu Kupa odmjeriti snage protiv Invernessa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo