ČELNIK UEFE O KRAHU SUPERLIGE: / 'Odmah sam znao da će propasti. Svi su me razočarali, jedan klub najmanje...'

Image
Image

Samo 48 sati nakon nastanka projekt je propao, jer ga je napustilo šest klubova iz engleske Premijer lige, koje su sijedili španjolski Atletico M. te talijanski Inter i Milan

22.4.2021.
9:36
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin pdao je veliki intervju za slovenski 24ur nakon turbulentnih dana u europskom nogometu koji je u ponedjeljak protresla vijest o stvaranju natjecanja najmoćnijih klubova, kontroverzne Superlige.

Image
PEREZ TVRDI DA SUPERLIGA NIJE PROPALA: /

'Niti jedan klub nije otišao jer za to treba platiti penale, sve piše u ugovoru...'

To natecanje najmoćnijih klubova je osnovano u nedjelju, a samo 48 sati kasnije projekt je propao, jer ga je napustilo šest klubova iz engleske Premijer lige (Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham), a u srijedu su se za njima poveli Atletico Madrid, Inter i AC Milan. U projektu Superlige su ostala još samo tri kluba – Real Madrid, Barcelona i Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumijevanje za Katalonce

"Odmah sam znao da će to natjecanje propasti. Rekao sam delegatima na kongresu da će biti gotovo u 24 sata. Vjerovao sam u moć nogometa, u pet godina, koliko sam na čelu UEFA-e, shvatio sam koliko je nogomet moćan, to je sport koji može pokrenuti i zaustaviti ratove i bio sam siguran da ta ideja neće proći u Engleskoj", prokomentirao je.

Image
Foto: AFP, JOHN THYS
Image
Foto: AFP, JOHN THYS

Aleksander Čeferin

Čeferin je nakon toga priznao da su ga razočarali klubovi koji su pokrenuli Superligu, ali jedan od njih u namanjoj mjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekoj mjer svi su me razočarali, ali Barcelona možda najmanje. Laporta je nedavno došao na poziciju predsjednika i dočekala ga je jako loša financijska situacija zbog koje on nije kriv. Bio je pod ogromnim pritiskom da pronače novac, ali ipak, kao lukav pregovarač pronašao je način da se Barca izvučće iz tog projekta ako navijači budu protiv", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo