LIGA PRVAKA / Čekaju nas veliki dvoboji, a na Etihadu igraju baš giganti

Image
Foto: Profimedia

Nastavljaju se uzbuđenja u Ligi prvaka

11.4.2023.
9:01
Profimedia
VOYO logo

Vraćamo se elitnom nogometnom natjecanju - Ligi prvaka. Na rasporedu je četvrtfinalna faza, a danas od 21.00 na rasporedu su dva velika sraza - Benfica i Inter u Lisabonu, te Manchester City i Bayern na Etihadu.

Inter i Benfica ponudit će ratnički nogomet?

Inter je četvrtfinale izborio osvajanjem drugog mjesta skupine C u kojoj je bio s Bayernom, Barcelonom i Viktorijom Plzen, nakon čega je u osmini finala bio bolji od Porta (1:0, 0:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ETO, OPET... /

Guardiola ponovno izvadio Haalanda iz igre: 'Napravio sam to kako ne bi srušio Messijev rekord u FA kupu'

Image
ETO, OPET... /

Guardiola ponovno izvadio Haalanda iz igre: 'Napravio sam to kako ne bi srušio Messijev rekord u FA kupu'

Benfica je, pak, bila iznimno uvjerljiva među posljednjih 16 u ogledima s Club Bruggeom (2:0, 5:1), a prije toga je osvojila skupinu H ispred Paris Saint-Germaina, Juventusa i Maccabija iz Haife. Nema sumnje, portugalski sastav pravi je izazov za sve.

La Gazzetta Dello Sport, najprestižniji talijanski dnevni sportski list, vjeruje u svoje izabranike i piše - "Inter, može se ovo proći, ali Benficin napad se mora zaključati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter zna što im je činiti

"Inter ulazi u ovu fazu natjecanja nakon lošeg mjeseca. Ne želimo podcjenivati Portugalce, međutim mislimo kako Inter itekako ovo može proći, unatoč nezgodnoj momčadi kao što je Benfica", stoji u pisanju njihovog dopisnika.

Oči čitavog nogometnog svijeta gledat će prema sudaru engleskog i njemačkog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je osvojio grupu G ispred Borussije Dortmund, Seville i Kopenhagena, a onda nakon 1:1 iz prve utakmice osmine finala deklasirao RB Leipzig sa 7:0 za plasman među posljednjih osam u natjecanju.

Guardian: 'Man Cityju protiv Bayerna treba zajedništvo u obrani'

Ugledni britanski Guardian navodi kako Man City protiv Bayerna traži zajedništvo prvenstveno u obrani, kako bi se prošlo jedan Bayern Munchen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Man City je u prošlosti imao neka razočaranja pod vodstvom Pepa Gurdiola koji je imao pravi Sizifov izazov popraviti taj segment igre. Za najuglednijeg menadžera generacije, angažiranog da vodi klub do inauguralnog trijumfa, popravljanje ove ahilove pete bio je težak posao za koji se nada da će ga konačno prevladati iz sedmog pokušaja", navodi Guardian.

Građani razbili Leipzig

Nakon što je Leipzig poražen sa 7-0 u Cityjevom posljednjem nastupu u Ligi prvaka, to je bilo prvo na na umu menadžeru koji je spominjao brojne neuspjehe pretrpljene zbog njegovog ranjivog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu je ukrasio Erling Haaland postigavši ​​pet golova, ali je Guardiola odgovorio na pitanje jesu li golovi Norvežanina ono što je City propustio u prethodnim razočarenjima koja su mu zadali Monaco, Liverpool, Tottenham, Lyon, Chelsea i Real Madrid.

"Ne mislim tako", naveo je Guardiola i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razlog tome je što primamo puno golova. Zabili smo tri gola ovdje protiv Real Madrida prošle godine, šest protiv Monaca [2017], četiri protiv Tottenhama [2019]. Puno smo vremena bili out jer smo puno primili. Trenutno se ovi dečki jako dobro brane. A imali smo Sergia Agüera prije Haalanda s tim instinktom za gol."

Potpuna povijest svakog nokauta bila bi mješavina prekršaja ispred gola Cityja. Guardiolina referenca na "upravo sada" govori menadžeru koji je zabrinut da će njegova pozadinska straža, njegova obrana, ponuditi još jedno ponavljanje uvenuća u bijelom žaru iznenadne smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuchel zna protiv Cityja

Bayernov trener, Thomas Tuchel, koji je zadao najveći udarac Cityju - sa Chelseajom u finalu 2021. – sigurno će pronaći način da uputi svoju momčad da ponovno pokuša pobijediti protivnikovu visoku liniju kao što je to učinio Kai Havertz kada je trčao u zaostatku za pobjednički pogodak u Portu.

Tog dana Rúben Dias i John Stones bili su u središnjoj obrani, Oleksandr Zinchenko i Kyle Walker bekovi. Osim potonjeg, nedostatak tempa je bio skup i ta je slabost bila motiv Cityjevog začelja od Guardiolinog dolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak Tuchel može izvesti napadačku eskadrilu brzih igrača kao što su Leroy SanéSadio ManéSerge Gnabry i Jamal Musiala plus, od beka Alphonsa Daviesa. Tromi Dias Stones ponovno bi trebali biti u Guardiolinoj zadnjoj liniji s Manuelom Akanjijem i Nathanom Akéom.

'Imamo neka imena'

Walker možda nije budući da je branič non grata kada menadžer želi igrati svoj sustav beka u vezni red, Guardiola je prošli tjedan izjavio da, u biti, Englez nije dovoljno tehnički nadaren da izvrši tu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kada su navedeni Bayernovi igrači imenovani za utakmicu i kad se vidjelo tko će zaigrati, odnosno tko bi trebao zaigrati, Guardiolaje naveo bespogovorno:

"Imamo i mi neka imena za takav sustav igre" i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo Kylea WalkeraManuelaNathana, mene, Aymerica LaporteaStonese, tako da imamo i aduta. Vidjet ćemo."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo