'Časni sude, istrest ću tog novinara iz gaća!'

Drugog dana svjedočenja pred Londonskim okružnim sudom, trener Tottenhamovih nogometaša Harry Redknapp ponovno je ponavljao nikad nije zaobišao britanske porezne zakone.

25.1.2012.
10:43
VOYO logo

Riječ je o predmetu koje je tužilaštvo pokrenulo protiv njega i bivšeg mu suradnika Milana Mandarića zbog malverzacija u poslovanju kojima su državni proračun oštetili za značajan iznos. Riječ je njihovoj suradnji u Portsmouthu, klubu koji je Mandarić predvodio kao vlasnik i predsjednik, a Redknapp kao menadžer u razdobljima od 2002. do 2004 odnosno od 2005 do 2008. godine, kada je prešao u Tottenham. U utorak je pred porotom pušten tonski zapis intervjua koji je s Redknappom 2009. godine, nakon što je trener Tottenhama prvi put uhićen pod sumnjom za poreznu utaju, vodio Rob Beasley, tadašnji novinar danas ugašenog tjednika News of the Worlda.

U intervjuu je novinar pitao Redknappa zašto mu je Mandarić tijekom nekoliko godina uplatio ukupno 183.000 funti na račun u bescarinskoj zoni u Monte Carlu, podsjetivši ga da mu je Mandarić nagovijestio da bi mogli imati problema zbog tih uplata. Redknapp je u tom intervjuu u nekoliko navrata podizao ton agresivno objašnjavajući kako ne razumije o čemu Mandarić govori, te da on na te uplate gleda kao na regularnu proviziju. Također se novinaru pohvalio da ima najbolje knjigovođe u Engleskoj. Uvjerenost da nije prevario poreznike Redknapp je izrazio i u kraćoj izjavi danoj u utorak obećavši da će sudski goniti novinara zbog snimljenog intervjua: "Istrest ću ga iz gaća!" U kraćem je izlaganju John Black, predstavnik tužitelja, rekao da britanske porezne vlasti nisu znale za postojanje Redknappova računa u Monacu šest godina i dva mjeseca. Otkrili su ga tek prilikom Redknappova uhićenja. Točnije, otkrio ga je sam trener prilikom istražne obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo