NAKON ČETIRI GODINE / Cardiff mora platiti Nantesu dio odštete za tragično stradalog Emiliana Salu

Image
Foto: Profimedia.hr

Zbog toga što su uvjeti navedeni u ugovoru o prijelazu bili zadovoljeni prije igračeve smrti

26.8.2022.
20:09
Profimedia.hr
VOYO logo

Cardiff City mora platiti prvi dio odštete Nantesu za prijelaz poginulog argentinskog nogometaša Emiliana Sale koji je smrtno stradao u padu malog zrakoplova kojim je letio prema Cardiffu, odlučio je u petak Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot putovao je iz Nantesa prema Cardiffu, nakon što je argentinski napadač u siječnju 2019. potpisao ugovor vrijedan 17,7 milijuna eura, a srušio se u Engleski kanal, odnosno La Manche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olupina zrakoplova i tijelo 28-godišnjeg nogometaša otkriveni su nakon gotovo tri tjedna potrage.

'Transfer je bio dovršen'

Cardiff je uložio žalbu na odluku Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koja je velškom klubu naložila da mora isplatiti 6 milijuna eura Nantesu, što je bila prva dogovorena rata odštete. No, u petak je Sud za sportsku arbitražu potvrdio odluku FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vijeće CAS-a je utvrdio da je prijelaz igrača iz Nantesa u Cardiff City bio dovršen. Zbog toga što su uvjeti navedeni u ugovoru o prijelazu bili zadovoljeni prije igračeve smrti, Nantes ima pravo na isplatu prve rate odštete", stoji u priopćenju arbitražnog suda.

Iz Nantes su podržali ovakvu odluku CAS-a i poručili da su oduševljeni što je jednogodišnji sudski proces konačno završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo