POSTAO JE HIT / Talijani najavljuju senzacionalan transfer. Juventus krenuo po najtalentiranijeg mladog Hrvata, u njemu vide 'novog Modrića'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Valja podsjetiti kako je Brkljača ove sezone uvršten na popis od 60 najtalentiranijih nogometaša svijeta

14.12.2021.
8:36
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Poprilično senzacionalnu priču donosi ugledni talijanski Calciomercato, a tiče se možda i najtalentiranijeg mladog Hrvata, reprezentativca i člana Hajduka, Marka Brkljače. Brkljača se već ranije ove godine spominjao u kontekstu transfera u Juventus, a sada je tu priču aktualizirao Calciomercato člankom vrlo zanimljiva naslova: "Juventus želi hrvatsko otkriće i Modrićeva nasljednika".

U članku navode kako je Juventus detaljno skautirao Brkljaču i već ga je ranije pokušao dovesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ime Marka Brkljače odavno je podcrtano u bilježnicama Juventusovih skauta. U siječnju je Juventus pokušao odraditi transfer i dovesti Brkljaču u Torino, ali nije uspio. Hajduk je odbio ponudu Juventusa jer u klubu smatraju da Brkljača ima puno prostora za napredak te da bi se trebao nametnuti u prvoj momčadi prije nego što ostvari transfer u neku od najvećih europskih liga", navodi tako Calciomercato.

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Juventus uskoro kreće u akciju

Zatim postavljaju kratak opis hrvatskog nogometaša, njegovo porijeklo i profil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brkljača je rođen 2004. u okolici Zadra, gdje je idol mnogim generacijama nogometaša ni više ni manje nego velikan kakav je Luka Modrić. Riječ je o veznjaku s jasnim napadačkim karakteristikama kojeg U-19 momčad Hajduka koristi kao razigravača. Elegantna ljevica, sjajan prvi dodir i sposobnost da se svojim i dalje malim tijelom suprotstavlja znatno većim protivnicima čine ga igračem kakve treneri cijene", navode Talijani.

Ističu kako će ga Hajduk vrlo vjerojatno vezati za sebe novim ugovorom, no vele i da će Juventus uskoro ponovo krenuti u akciju pogotovo zbog toga što ih je oduševio u nedavno odigranim utakmicama za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brkljača će sljedećeg ljeta tek postati punoljetan, ali to ne sprječava Juventus i na ljeto će ponovno krenuti po njega. Brkljačin ugovor istječe na ljeto 2022. godine, a na Hajduku je da ga prije toga veže novim dugoročnim ugovorom. Takav je i plan splitskog kluba, pa bi se Juventus, ako se to dogodi, mogao načekati prije nego ga napokon uspije dovesti", zaključuje Calciomercato.

Inače, valja podsjetiti kako je Brkljača ove sezone uvršten na popis od 60 najtalentiranijih nogometaša svijeta prema britanskom Guardianu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo