BIVŠI VATRENI OTKRIO SENZACIJU: / 'U Feneru su me prvo pitali za njega, a tek su onda krenuli po Bjelicu. Mandžo? Žele ga dva velikana'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomas je prokomentirao i situaciju s Marijom Mandžukićem koji je jako tražen u Turskoj

6.5.2020.
20:14
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Stjepan Tomas, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a sada trener, gostovao je u Sportklubovom podcastu i dotakao se brojnih aktualnih tema, uključujući i mogući dolazak Nenada Bjelice na klupu turskog velikana Fenerbahčea. Tomas je veliki dio svoje igračke karijere proveo u Turskoj, a kao trener je vodio prvoligaša iz te zemlje Antalyaspor pa je vrlo dobro upućen u situaciju.

Image
Image

Stjepan Tomas vodio je mnoge bitke s tad 19-godišnjim Lionelom Messijem

'On takvo što sigurno neće prihvatiti'

Prema pisanju turskih medija Fenerbahče će Bjelici ponudi ugovor po kojem bi trebao voditi momčad prvo u devet utakmica, zatim bi dobio produljenje na godinu dana i onda postoji još opcija na dodatne tri godine. Uz to sve, Fener je pogođen financijskom krizom i neće moći previše ulagati u pojačanja, ako će se uopće i ulagati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam se s Bjelicom i on je kontaktirao dva puta s predsjednikom kluba. No, predsjednik puše na hladno i nije siguran je li Bjelica trener za taj klub pa je ponudio takav ugovor. Ne može Bjelica napraviti puno u nekoliko utakmica jer ne bi dobio priliku sastaviti i složiti ekipu u tako kratko vrijeme", otkrio je Tomas koji smatra da Bjelica neće prihvatiti takvu ponudu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On tako nešto neće sigurno prihvatiti. Predsjednik mora reći da mu vjeruje ili ne. Bez toga nema napretka."

Mandžukić u Turskoj

Hrvatski napadač i donedavni reprezentativac 33-godišnji Mario Mandžukić trenutno je član katarskog Al-Duhaila, u posljednje vrijeme mnogo se priča o njegovom mogućem povratku u Europu. Točnije, u Tursku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI VATRENI SAVJETOVAO MANDŽUKIĆA O PONUDI KOJA BI GA VRATILA MEĐU ZVIJEZDE: /

'Trebao bi o tome razmisliti...'

Image
LEGENDARNI VATRENI SAVJETOVAO MANDŽUKIĆA O PONUDI KOJA BI GA VRATILA MEĐU ZVIJEZDE: /

'Trebao bi o tome razmisliti...'

Najprije je svoj interes pokazao Bešiktaš u kojem bi se Mandžo našao sa svojim nekadašnjim suigračem Domagojem Vidom. Postoje teorije i da će Nenad Bjelica svojim dolaskom u Fenerbahče povesti i Mandžukića, a treća je opcija da će ga u Galatasaray dovesti slavni trener Fatih Terim.

"Mislim da to nije trač jer se Mandžukić spominje i u Galati i Bešiktašu. Turska bi mu u ovim godinama bila jako dobra. U Turskoj se prate europski trendovi. Doduše smanjeni su ugovori pa je to možda utjecalo na Falcaa, pa se zato spominje Mandžukić kao zamjena", prokomentirao je tu situaciju Tomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada Dalić odlazi?

Zatim je otkrio kako su hrvatski treneri jako cijenjeni, a istaknuo je i da Ivan Jurić ima veliku perspektivu, pa prokomentirao kakva je razlika između vođenja kluba i reprezentacije te prokomentirao Zlatka Dalića koji je Hrvatsku vodio do svjetskog srebra 2018. godine.

"Ima sličnosti i razlika. Psihologija trener je ista, a Dalić je ima. Pomogla bi mu i u klubu kao što je u reprezentaciji. Ima s igračima pristup i kemiju. Čak su me iz Fenera prvo pitali za njega, pa onda su krenuli po Bjelicu", otkrio je i zatim prokomentirao kakva će biti Dalićeva budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima puno kredita. On će odraditi još Euro sljedeće godine i ići dalje", zaključio je Stjepan Tomas.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo