ŠTO SE DOGAĐA? / Čak četiri igrača Bundeslige teško oboljela. U protekla šest mjeseca dijagnosticiran im je tumor testisa

Image
Foto: Profimedia

Sve je počelo slučajem Tima Baumgartla iz Union Berlina, kojemu je u travnju ove godine dijagnosticirana zloćudna bolest

1.10.2022.
11:53
Profimedia
VOYO logo

Nevjerojatna priča dolazi iz Bundeslige. Čak četvorici nogometaša koji igraju za njemačke klubove u proteklih šest mjeseci dijagnosticiran je tumor testisa.

Sve je počelo slučajem Tima Baumgartla iz Union Berlina, kojemu je u travnju ove godine dijagnosticirana zloćudna bolest. Ovaj 26-godišnji branič uspješno je operiran i vratio se treninzima. Inače, u Union je došao na posudbu iz nizozemskog PSV Eindhovena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to mali šok. Nešto što nisam očekivao. Ali operacija je dobro prošla i prognoza je pozitivna. Jako sam zahvalan na brzoj, jasnoj dijagnozi i uspješnoj operaciji", rekao je Baumgartle.

A onda se to dogodilo i ostalima...

Zatim su se u istoj situaciji našli Marco Richter iz Herthe i Sébastien Haller koji je ovog ljeta stigao u Dortmund iz Ajaxa u transferu vrijednom 31 milijun eura. Obojica su za bolest saznali tijekom ljeta, na pripremama s novim klubovima te su obojica hitno operirani. Richter se već vratio na teren, a Halleru oporavak ide dobro i u pozitivnom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se dobro. Na istoj sam fizičkoj razini kao kad mi je dijagnosticirana bolest, što je odličan znak. Dobivam puno poruka podrške, što mi daje samopouzdanje da mogu dobiti ovu bitku", rekao je Haller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji u nizu kojem je dijagnosticirana smrtonosna bolest je još jedan igrač Herthe, Jean-Paul Boëtius. Prije nekoliko dana je operiran i u fazi je oporavka. Nizozemac se nakon operacije oglasio putem društvenih mreža rekavši da je dobro i da mu puno znači podrška koju je dobio od ljudi diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo