NAKON RAPSODIJE U ROSTOVU: / Čačić nije skrivao oduševljenje pobjedom nad Rusijom

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici u Rostovu na Donu deklasirala Rusiju s 3:1. Tako su Vatreni ostvarili gostujuću pobjedu nad još jednim sudionikom EURO-a.

17.11.2015.
20:15
PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ante Čačić je ovom utakmicom započeo testiranje igrača za nadolazeću smortu najboljih europskih reprezentacija, koja je sljedećeg ljeta održava u Francuskoj. I sraz protiv Rusije je prošao i više nego dobro. Vatreni su preokretom u drugom poluvremenu došli do slavlja. Golove za Hrvatsku zabili su Kalinić u 57. minuti, Brozović u 60. i Mandžukić u 82. minuti. Jedini pogodak za Rusiju dijelo je Smolova u 14. minuti dvoboja i neopreznosti igrača Hrvatske koji su dopustili brzu tranziciju ruskih nogometaša.

"Mislim da je Hrvatska danas od samog početka bila dobra. Čak smo i u prvom poluvremenu, koje smo završili u rezultatskom minusu, imali više prilika te trebali biti u prednosti. Nismo gubili glavu te završili kalendarsku godinu pobjedom protiv renomiranog protivnika, što nam omogućuje da nastavimo u dobrom ozračju", naglasio je hrvatski izbornik, pišu službene stranice HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno prvo poluvrijeme Rusije

Rusija nije protiv Hrvatske istrčala s najboljim igračima. Međutim, i ovi koji su igrali protiv Vatrenih zadali su Čačićevim izabranicima puno glavobolje u prvom poluvremenu. Rusija je imala odličnu tranziciju i relativno je lagano u prvom dijelu dolazila pred gol Lovre Kalinića.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Sigurno je i ruski izbornik koristio ovu utakmicu za neke spoznaje za budućnost te Rusija nije bila na razini na kojoj se očekivalo, no to ne umanjuje naše ponašanje svih 90 minuta. Imali smo ideju unatoč primljenom pogotku i to se na kraju pretočilo u pobjedu", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozović i Vrsaljko su bili otkriće

U ovom srazu posebno su se istaknuli Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko. Upravo su oni bili glavni protagonisti preokreta Hrvatske u Rostovu na Donu. No, Čačić je još nešto otkrio....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo držati Mandžukića i Kalinića što dulje u napadu, imali smo jako dobrih trenutaka, a njih dvojica su naposljetku zabili i dva gola. Na kraju smo probali i s jednim napadačem. Vrsaljko je bio fantastičan s dvije asistencije. No, veseli pristup i angažman cijele momčadi", kaže izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za osam mjeseci u Francuskoj sve će reprezentacije izgledati drugačije. Sve su jake, a Rusija je među najjačima. Bila je ovo prava, natjecateljska utakmica bez obzira na početne postave, a i oni su imali faze dobre igre. Iskreno, ne bih volio biti s njima u skupini", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo